måndag 31 oktober 2011

West Side Story

Var på musikal igår. Vår överraskning till min mamma som fyller 65 inom kort och gick i pension i fredags. Nåja, gick i pension och gick i pension men hon slutade arbeta i alla fall. Pensionen träder i kraft först efter nyår om jag är med på noterna.. :) Hur som helst var det värt att fira tyckte vi och drog alltså med henne till Göteborgsoperan och denna välkända musikal.

Mamma och jag har pratat länge om att gå på musikal, ända sen vi var i London tillsammans. Hur gammal var jag då? Femton! Det har inte blivit av..  snacket har gått men det har liksom inte kommit till skott. Därför bestämde vi oss för att göra slag i saken och jag tror mamma blev riktigt röd över den presenten faktiskt. Hon var märkbart glad i alla fall vilket var roligt. Hon hade dessutom inte anat vad det var vi skulle iväg på vilket var lite kul.. Tricket med thai take away på makens kontor..  funkade ganska bra ;) Men hon är smart min mor och fattade att ganska snart vart vi var påväg.. ;)

Hur som haver. Det var en mycket lyckad kväll, bortsett från mina magplågor som definitivt inte var det minsta lyckade. Tvärtom. Hade en av mina sämre dagar igår, skallebank som inte gav sig trots maxdos alvedon, illamående och en tokvärkande mage som inte blev det minsta bättre efter maten..  i pausen trodde jag inte jag skulle ta mig därifrån på egna ben så jävligt var det - men jag hade bestämt mig i förväg för att härda ut. Det var mammas kväll o så skulle det förbli, även om hon (tyvärr) känner mig för väl o märkte ganska snart hur det var fatt utan att jag behövde säga ett pip. Frågade flera gånger om vi inte skulle bege oss hem istället o att hon var tacksam för det hon redan sett, men nopes! Där blev jag förbannad faktiskt. Det var hennes kväll jag visset om att jag inte var bra (ok inte att det skulle gå så åt skogen men ändå..) o vi hade beslutat att genomföra detta. Sagt o gjort o jag är stolt över det. Det var hon värd! Alla gånger o många gånger om. Däremot fick jag en helvetesnatt och en mkt jobbig kväll hälsomässigt men det får jag skylla mig själv för antar jag.. om man nu kan säga så? Var ju inte direkt så att jag framkallade magsmärtorna på egen hand. De liksom finns där ändå. Oavsett hur mycket jag försöker.

Jag är i alla fall glad att jag klarade av det, att vi genomförde vår plan och att den blev så lyckad. Det var en bra show, vi hade grymma platser (längst fram) och det var i det stora hela en mycket lyckad kväll. Nu återstår en förhoppningsvis lika trevlig middag som vi planerat för henne på en restaurang i stan tillsammans med min bror o svägerska. Jag hoppas det blir en bra kväll och att magen bestämmer sig för att ta semester den helgen.. det känns som den jobbat tillräckligt hittils..  någon frist borde jag ju få kan man tycka. Men jag tvivlar på att det blir så.

Läkaren ringde aldrig i fredags så nu har jag bokat ny rådgivningstid med sköterskorna på Karolinska. Får se om jag kan lyckas bättre denna gången.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar