onsdag 26 oktober 2011

Movicol Junior update

Testade två påsar Movicol Junior igår trots allt. Det blev en till lunch och en till kvällsmat. Halva dosen av vad jag egentligen borde klämma i mig med andra ord - men det var mest för att se hur mycket biverkningar den gav.

Nu var det väl ingen jättebra dag att testa igår egentligen, eftersom jag redan från början mådde rätt skit. Magen var verkligen så toksvullen att det såg läbbigt ut. Men jag bestämde mig i alla fall för att prova. Ska det göras är det ju lika bra att ta tjuren vid hornen direkt. Sagt och gjort.

Tyckte väl inte direkt att det blev värre efter första påsen i alla fall. Efter andra vet jag inte.. för under kvällen mådde jag verkligen fan och då jag lyckats (med våld!) knåda bort en massa luft efter kvällsmaten ville det inte ge sig. Det var hemskt. Luften bara fortsatte spänna ut och trots att jag lyckades knåda bort en hel massa ville magen ändå bara växa o växa o växa. Urk. Mådde dessutom ganska illa. Det tror jag kan ha med movicolen att göra, men det blev åtminstone lite bättre efter två tabletter gastrosan. Magen var dock katastrof. Men som sagt, jag vet inte om jag kan beskylla movicolen för det eftersom den var åt skogen redan från början. Kan vara slumpen också.

På makens inrådan beslutade jag i alla fall att palla upp sängen med kuddar för att slippa allt detta läckage av magsyra och tack, det gjorde susen. Fick sova lite bättre i alla fall o slapp vakna av att halsen och munnen brände av frän magsyra. Tack.

Imorse var det (tack o lov, jag har väntat på det här!) lite bättre. Fick ut en hel massa mer än föregående dagar och kände mig rätt ok i magen under morgonpromenaden. Dessvärre är det väl så att underbart är kort. Så även idag. Efter första frukosttuggan satte skiten igång igen och molvärken i magen var tillbaks på nolltid. Tryckte i mig en påse movicol igen, tillsammans med frukosten för att se om den kan göra nåt under dagen. Egentligen borde jag nog följt Martinas råd och tagit första påsen till lunch (tack för tipsen Martina!) men mitt dåliga tålamod och rädslan över att eftermiddagen /kvällen skall bli katastrof gjorde att jag tog den redan nu på morgonen. Smärtan är på nåt sätt lättare att hantera ju tidigare det är på dagen.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar