söndag 2 oktober 2011

Hemmagjorda efterrätten igår blev FÖR god

Så sant som rubriken säger.. det var för gott! Åt på tok för mycket, men kan bara skylla mig själv.. eller kan jag skylla på maken som tyckte det var dumt att lämna resterna av glassen i frysen och låta dem bli förstörda? Bättre käka upp skiten och trycka ner några extra maränger när vi ändå var på g.. urk. Det skulle vi inte gjort. Nån av oss. Man får bittert ångra sina synder i efterhand Då är det lätt att vara klok. Tänk om man kunde tänka före nån gång istället?


Marängerna blev kanon (tack Anders!) de bästa han lagat. Jag är kass på maränger, men det kan ju också bero på att jag inte är nån marängfantast och hellre lägger energin på sånt jag tycker mer om :) Glassen blev riktigt bra om man bortser från den lite isiga toppen. Det får vi beskylla glassmaskinen för. Den ville snarare vispa runt hela smeten än vispa i smeten och då smälte toppen som sedan frös till i frysen. Smaken och konsistensen för övrigt var det inget fel på! Recept på glassen följer nedan:

Vaniljglass i glassmaskin 
4 äggulor
1 dl råsocker
Rejält med vaniljpulver alt vaniljstång (vi talar de svarta vaniljkornen och inte vaniljsocker!!!)
4 dl sojagrädde

Gör så här:
Vispa äggulor och socker pösigt. Värm grädden och rör ner vaniljpulvret/stången. Häll över i en skål som tål vattenbad.. häll i äggblandningen och låt allt sjuda (obs inte koka!) ca tio min under omrörning. När detta är klart kyls smeten ner innan den hälles i glassmaskin ca 45 min och kan därefter avnjutas som en härligt krämig mjukglass!!

Förutom att det var gott blev det alltså för mycket. Jag borde anat det från början. Att först käka fajitas och sen klämma i sig en hel sats med glass och massa maränger och banan på det.. är inte vidare smart? I alla fall inte om man använder sunt förnuft. Det verkar som jag tappat bort det nånstans. Maken med? :-/

Vaknade som vanligt med magvärk och illamående och morgonen har varit en liten pers. Sitter här o trampar frö att få ordning på eländet men det går sådär, ärligt talat. Skall iväg på kalajs i eftermiddag och man kunde ju önskat förutsättningarna hade varit bättre...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar