fredag 7 oktober 2011

Flitiga dag!

Den där soliga dagen kom till slut.. precis som YR lovade. Den lät dock vänta på sig till efter lunch, vilket innebar att vi precis missade den vid lunchpromenaden. Nåja, det är ju ingen som sagt att man inte kan gå ut igen? Vilket vi också gjorde, dock inte så långt eftersom Lukas inte direkt är den gå-i-koppel-villigaste hunden på denna planet. Han tycker bättre om att slänga sig i gräset och lukta på blommorna.. :) Låter ganska sött så här när man skriver om det, men det är inte lika sött när man är ute och försöker få honom att GÅ framåt. Då är det mest frustrerande. Jag önskar ibland att mitt tålamod hade varit lite bättre.. urk

Hur som helst. Illamåendet har varit bättre idag. Magen har inte bråkat lika mycket under dagen som den gjort tidigare i veckan, vilket innebär att jag har passat på att vara effektiv. Ja, effektiv var ordet. Har städat av lyan inför morgondagens middag, vilken jag hoppas kan bli av.. jag får inte må som jag gjort tidigare i veckan då blir det pannkaka av alltihop, men jag hoppas att så inte skall vara fallet.. *håller tummar o tår*. Har skrubbat golven med grönsåpa (ja, jag har faktiskt lärt mig uppskatta lukten, tack Anders!) och klippt ner våra enorma tomatplantor på balkongen. Klippt och klippt, det var en smärre fajt att få ner dem de var snarare träd än plantor vid det här laget! Kastade lite grejer i containern som St Hem så snällt ställt ut åt oss också. Skönt att bli av med skiten! Slängde även upp lite grejer på balkongen och insåg att jag inte skulle gjort ett besök där idag. ÅNGEST! Där, om nånstans, behöver städas. Märks att det inte är mitt "område" ;) Jises vad där såg ut! Vi som hade så fint strax före sommaren.. nåja, det blir till att engagera maken! Vinden is not my shit :)

Kånkat träd och plantor från balkongen också, insåg att det var dags att ta in dem. Jises vad ryggen tog stryk! Oliv o citrusträden väger en del.. :-/ Förutom detta har jag börjat med tackkorten från bröllopet (ångestgrej som legat alltför länge o väntat på att bli gjord!), bakat en härligt seg och kladdig chokladkaka (mums!) med tillhörande lime/hallongrädde. A la soja that is :) Sen har jag gjort grunden till den fisksoppa vi skall käka ikväll och förberett en liten förrätt med pilgrimsmusslor.. fredagsmys, var det inte så? Nu tror jag dock att hjärnan vill mer än magen.. men jag hoppas att jag skall kunna övertala magen om att det är ok idag. Har annars inte varit så pigg på så mycket mat sista tiden.. den vill ju inte annat än att komma upp.

Jag hoppas att min läkare i Kungälv skriver ut lite primperan eller lergigan åt mig så maten slutar hoppa upp i strupen på mig och börjar vandra neråt istället.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar