onsdag 26 oktober 2011

Pepparkaksmuffins och hypnosskiva

Förmiddagen idag har varit något bättre än övriga dagar. Vet inte om det beror på att jag lyckades tömma tarmen något mer imorse, om det är movicolen som gjort något eller om det bara är slumpen? MEN smärtorna var inte borta så länge och de var definitivt inte helt borta. Innan lunch var de tillbaks i sin fulla styrka och efter lunch.. tja, efter lunch ska vi inte prata om. Körde ändå min hypnosskiva (den är faktiskt att rekommendera! Den vänder sig i första hand till patienter med IBS, men jag gillar rösten på mannen som talar och den får mig i alla fall att slappna av! Bara en sån sak.. Michael Mahoney finns att köpa på www.helpforibs.com ) men magen var inte i fas. Hur mycket jag än slappnade av vägrade magen att göra detsamma.

Passade snarare på att köra loss ännu mer! Det är som om att när jag låter kroppen slappna av ballar magen ur totalt. Den får liksom fritt spelrum?

Har för övrigt ägnat dagen åt att baka. Pepparkaksmuffins blev det - jag inbillar mig att det är bra att vara ute i tid om man ska vara snäll till jul... dessutom är ju kryddorna i pepparkakor bra för matsmältningen ;) när jag dessutom gör mina muffinsar utan vanligt socker blir de något snällare mot en tarm full av onda bakterier som bara väntar på att kalasa loss på minsta lilla sötsak.

Förutom pepparkaksmuffins (som blev kanongoda!) passade jag även på att göra lite choklad och nötbräck. Dem har jag ännu inte smakat men de kommer garanterat att slinka ner några ikväll. Har även förberett en liten "matsäck" till maken och hans arbetskollega som skall iväg till Norge imorgon. Det är ju bra med lite färdkost har jag hört.. ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar