lördag 22 oktober 2011

Magvärk = smärta man aldrig lär sig hantera

Idag har varit en överjävligt dålig dag. Hela dagen. Har inte haft en minut frist från magvärken sedan igår morse nån gång. Fruktansvärda smärtor. Magen är stor som ett hus och tensen har inte gjort ett piss idag. Skippat moxalole o allt vad mediciner heter och försökt förlita mig på vanliga hederliga husmorskurer. Än så länge har inget hänt - mer än att magen spärrat upp sig ännu mer för varje mål jag äter.

Kom iväg till Torp idag trots allt, men det var med nöd och näppe. Kan inte säga att besöket där var särskilt givande. Inte inspirationsmässigt i alla fall. Kunde inte fokusera på något annat än att försöka ta mig fram och hålla ihop. Bokstavligen. Käkade lunch på Subway. Blev en sån där grillad fullkornsmacka (den halva varianten) med grillat kycklingbröst (fast jag tvivlar på att det är kycklingbröst ser mer ut som nåt hoppressat halvfabrikat?) och ren sallad tillsammans med sweet onion dressing. En stor dricka till det. Klunka i mig hela den. Allt för att få flödet i magen att pressa på tarmarna. Inget hände. Mer än att det värkte ännu mer. Delade en liten äpplemuffin med min make när vi kom hem. Gott! Men inte heller den ville magen ha. Hade tänkt komma mig ut och springa i helgen, men de planerna får jag lägga åt sidan. Maken fick ta sig ut själv på rullskidorna medan jag sitter här o klunkar vatten o trampar på min cykel i förhoppning om att mirakel ska ske?

Har förberett en middag tills ikväll, som imorse såg rätt tilltalande ut. Nu vet jag inte ens hur jag ska få ner den. Får jag ner den? Känns som magen behöver dräneras på innehåll innan en millimeter till pressas ner. Släpper inte det här snart kommer jag hamna på sjukan vare sig jag vill eller inte. Jag vill inte. Alltså pressar jag kroppen till max och gör så gott jag kan för att stå ut. Förr eller senare måste det ju ge med sig??

Middagen ikväll består i alla fall av bakpotatis (jag valde medvetet de minsta i korgen) med en sås på soursupreme, dijonsenap, honung, lite vitlök och rödlök. Tyckte det lät smarrigt. Till det skall vi ha lite sweet chilimarinerat kött (till Anders) o nåt annat till mig. Blir nog gott om jag bara lyckas trycka ner det. Kanske måste preparera såsen med lite linfrön???

Jag hoppas och ber om en bättre morgondag!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar