lördag 30 april 2011

Utrensning + alkohol + sen mat = INGEN BRA KOMBINATION

Mådde relativt hyfsat igår eftermiddag och kväll. Hade vänner på besök och trots att middagen blev ganska sen var magen ganska så mycket under kontroll. Satt nästan o väntade på att den bara skulle explodera - men den gjorde inte det.

Inte förrän det var dags att gå o lägga sig vid tolv (sent för mig!) då den självfallet satte igång.. förmodligen för att jag reste på mig och maten "trillade ner" tillsammans med tarmarna. Sov kasst inatt. Vaknade flera gånger och mådde tokilla. Magen värkte som fan. Kände mig rejält bakfull - eller full? Förgiftad? Som om jag varit ute och festat hela natten, vilket jag definitivt inte hade. Var helt yr i bollen.. så mycket drack jag faktiskt inte. Det var ett par glas till middagen, inte mer.. och det var MYCKET mat. Kaffe sent i och för sig och en massa nachohips. Dumt av mig, vet ju att jag mår dåligt av för mycket sånt där egenlitgen.. min mage fixar inte sån mat.. men nu verkade hjärnan inte vara på min sida igår. Tvärtom. Hade trevligt och lyckades förtränga denna lilla "detalj".

Synden straffar sig själv. Kom knappt upp imorse. Sovmorgon för min del gick inte upp förrän sju.. det är sent i min värld.. magen värkte o sprängde som sjutton.. kändes som jag nästan skulle kunna gå på toa av mig själv pga trycket, men det gick inte - idag heller.. :(

Drack säkert fyra glas vatten och tog mina phytolakt o homeopatdroppar. Fick mig på fötter. Spysmaken i halsen försvann och huvudet kvickande till.. men usch så dåligt jag mådde.. säger väl en del om gifthalten i de där livsmedlen eftersom jag kör en utrensning samtidigt.. och kroppen kämpar med att göra sig av med dessa gifter.. förmodar att belastningen blev alltför hög och det var därför jag kände mig så jävla krasslig.. 

Vad har jag lärt mig av detta? Samma som jag visste innan: alkohol och utrensning är ingen bra kombination. Sen mat är inte bra för sömnen och inte matsmältningen heller för den delen.. detsamma gäller att stoppa i mig skit (nachochips och dylikt) när magen redan sagt ifrån för länge sen.. det blir INTE bra dagen efter. Idag med andra ord.

Fuderar nästan på att ta mig ut o springa en sväng för att rensa systemet, men pollenallergin sätter lite stopp för de planerna. Känns i lungorna och ögonen o nyser gör jag hela tiden.. energin försvinner liksom..  försöker lyssna på kroppen när den säger ifrån. Kan hända det är därför jag inte sprungit de sista veckorna. Cyklat har jag däremot gjort. Nån måtta får det vara ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar