fredag 8 april 2011

Läkarsamtal kom - en dag försent

Jag fick just mitt efterlängtade läkarsamtal - det vill säga det som aldrig kom igår, när det var planerat.. bättre sent än aldrig? Problemet är ju att man liksom förbereder sig inför såna här samtal och när de kommer oväntat har man inte lika stor chans att få ut max av samtalet.. jag har ofta lappar med vad jag ska gå igenom under samtalet för att inte tappa bort mig eller glömma.. men dessa lappar bär jag liksom inte med mig i trosorna varje dag!! De finns med mig när samtalen är bokade, hela dagen, men inte efter eller före det. Så var det allså idag.

Fick dock ut rätt mycket av samtalet, bland annat ifrågasatte min läkare varför jag inte fick göra min SNS i stockholm.. sedan förstod jag direkt att han inte var förvånad och han kläckte ur sig någon om "rivalitet mellan Göteborg och Stockholm" - jo, tjena, det känner vi till!! Mellan Göteborg och Stockholom - den vägen. Inte lika mycket tvärtom.

En gång i tiden tror jag läkareden handlade om att hjälpa människor att bli friska, idag handlar den nog mest om pengar, makt och prestige. Fast de är kanske samma sak - uttrycka på olika sätt?

Vi får väl se hur duktiga de är den 17 maj.. jag hoppas de skär bättre än de pratar med sina patienter!! Nog för att jag är en västkustbo och alltid kommer vara.. men jag måste ge Stockholm en eloge för sjukvården. De är hästlängder framför oss..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar