söndag 17 april 2011

Förbud mot homeopatmedel och hälsokostpreparat

En gång i tiden trodde jag, dumt nog, att vi levde i ett fritt land och att vi styrdes av vår egen fria vilja. Med åren har jag lärt mig att så inte är fallet. Vi styrs av myndiheter och andra organ och kontrollorganisationer i samhället som hela tiden försöker ta kontroll över våra liv och våra beslut. Kartlägga vår vardag i minsta detalj. De är på god väg vill jag lova!

Inte nog med att läkamedelslagen reglerar vad vi får och inte får stoppa i oss. Nu skall alla homeopatmedel vara registrerade hos läkemedelsverket också... LÄKKEMDELESVERKET?! Som är homeopatins största fiende? Som inte tror på naturpreparat? Det är ju fan sjukt.

Från och med i år kan hälsopreparat och homeopatiska medel komma att förbjudas. Även för enskilt bruk. Staten skall alltså gå in och bestämma vad vi vill stoppa i våra kroppar för att må bättre.. men att köra i oss allt annat jävulskap i form av vacciner, förgiftad mat och förorenat vatten.. det ska vara ok? Jag blir så förbannad.. varför hjälpa en sjuk att komma på fötter när man kan hålla denne sjuke sjuk och ruinera honom på samma gång.. jag blir så arg..  

Mer om detta finns att läsa på bla http://www.regnbagscentret.se/ och i senaste utskicket stod som följer (för den som är intresserad såklart)

EU-lagstiftning förbjuder hälsopreparat
Vi har sen slutet av 80-talet rapporterat hur man från myndigheternas sida försöka reglera marknaden för kosttillskott, örter och homeopati. Sen vi gick med i EU så är det där lagarna för detta stiftas. Den lagstiftning som redan röstats igenom gör nu att ca 60 % av all homeopati redan har försvunnit från marknaden. För kosttillskott så är lagstiftningen sådan att det endast får finnas Mycket små doser av ett vitamin eller mineral i kostillskottet. Terapeutiska doser är idag förbjudet.
Det lagförslag som nu i slutet av april ska tas upp för omröstning är huruvida örter kommer att få säljas eller inte. Om lagförslaget röstas igenom så kommer det i praktiken innebära att en stor del av alla de örter som idag finns att få som kostillskott kommer att försvinna, däribland hela den Kinesiska Örtmedicinen och de Ayurvediska Örterna.
Lagstiftarna i EU säger sig värna om folkhälsan, men underskrifter från miljontals EU medborgare som protesterar mot dessa lagförslag visar på att idén till den hårda lagstiftningen inte kommer från EU medborgarna själva.
Resultatet kommer att bli ett mycket hårt skrivet regelsystem, som starkt begränsar produktutbudet och vilka hälsopåstående som får göras. Det kommer innebära att mängder av hälsoprodukter kommer försvinna från marknaden och de få som kommer att finnas kvar får inte tillverkarna berätta om vad de gör för nytta. Lagen är så absurd att du som EU medborgare inte ens kommer få importera örter, kosttillskott och homeopati för enskilt bruk.
Hälsopåståenden, även sådana som är allmänt vedertagna ex att probiotiska bakterier är nyttigt måste kunna bevisas med vetenskapliga studier, liknande de som krävs för Läkemedel. Därutöver måste man erlägga höga och regelbundna registreringsavgifter för varje produkt. Så i slutänden kommer det kosta miljontals kronor att få ut en enda hälsoämne på marknaden. Sedan om man vill kombinera i blandningar så blir priset ännu högre. Konsekvenserna av det är att du som konsument kommer få betydligt dyrare preparat. Samtidigt som många mindre tillverkare och företag inte kommer att ha råd med dessa kostnader. Det innebär att du som konsument aldrig kommer att få tillgång till många nya innovativa hälsopreparat.
De produkter som säljs via Hälsokostbranchen ger ofta inga biverkningar eller ytterst få biverkningar och kan anses som ofarliga jämfört med biverkningarna av många läkemedel.
I dagarna kunde vi samtidigt läsa att Svenska regeringen, går emot hela EU och vill få dispens för att få fortsätta sälja dioxinförgiftad fisk
http://fiskejournalen.se/fortsatt-dispens-for-dioxinlax
Med andra ord…
Vi får äta besprutad och förgiftad mat med ohälsosamma tillsatser i form av färgämnen, konseverigsmedel och andra kemikalier. Du får röka, dricka alkohol och enligt Svenska Myndigheter får du äta dioxinförgiftad fisk... Men Sverige och EU förbjuder dig från att äta vitaminer, mineraler och örter som kan bota och hålla dig frisk.
Om du känner att detta är fel uppmanar vi dig att protestera:
ANH (Alliance for Natural Health) är en intresseorganisation som arbetar rättsligt för att försöka stoppa EUs Lagförslag. Bidra gärna med en slant till dem!
ANH (Alliance for natural Healt) på Svenska. Tänk dock på att det är Google Translate Automatiska översättning så du får ha visst överseende med att språket inte är perfekt.
Gaia Health är en internationell organisation som jobbar för en hälsosam värld.
Consumers for Health Choice är en engelsk organisation med 61 000 medlemmar och 300 000 stödmedlemmar som för konsumenternas rätt att själva bestämma över sin hälsa.
Svensk Namninsamling som vill att ALL Homeopatika Åter ska bli lagligt i Sverige. Fortsätt gärna att skriva under trots att de redan lämnat in namnlistan.
Fortsätt att Skriva under protestlistorna...
www.consumersforhealthchoice.com/phpPETITION
www.gopetition.com/petition/39757/sign.html
Hälsotips från Regnbågscentret
För många är våren underbar, men för pollenallergiker börjar årets stora plåga. Allergier och olika överkänslighetsreaktioner är idag ett vanligt och ökande hälsoproblem. Den traditionella vården anser att allergi uppstår när kroppens immunförsvar reagerar på ett ofarligt och vanligt förekommande ämne, som om det vore något farligt ex på olika livsmedel, pollen, djur mm. Vad som händer i kroppen vid en allergisk reaktion känner man väl till, men varför kroppen reagerar på ett ämne som egentligen ska vara ofarligt finns det inget riktigt svar på.
Inom Komplementärmedicinen anser man att allergi är ett resultat av en förgiftad kropp och tarm samt ett bristfälligt fungerande immunförsvar. Även näringsbrister och läckande tarm dvs att osmält föda och andra partiklar läcker in i blodbanan från en skadad tarmslemhinna bidrar till att belasta immunförsvaret med olika hälsoproblem som följd.
Ofta är allergier, hälsoproblem och sjukdomar tecken på att kroppen inte mår bra. Alla människor är olika med olika förutsättningar för att återskapa hälsa. Det är då också självklart att den hälsoförbättringsåtgärd som fungerade för en person inte alls säkert fungerar för nästa. Vi är alla olika och var och en måste hitta det som fungerar för just dig. Här ger vi tips på nya infallsvinklar för ditt hälsoarbete, oavsett om de är allergiker eller på andra sätt vill skapa och upprätthålla hälsa
.

2 kommentarer:

  1. Nu ger sig Läkemedelsverket på och vill förbjuda Djävulsklo.

    http://xn--sjlvfrbttring-cfbf9z.se/lakemedelsverket-botfaller-halsokost-foretag/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är mycket de vill förbjuda... det här landet skall vara en demokrati, men i en demokrati borde väl invånarna själva få välja vad de vill använda sig av eller inte använda sig av? Staten borde inte gå in och bestämma det för oss. Men de gör de. Om och om och om igen .Exemplen är ganska många. De är väl rädda att förlora för mycket pengar på att folk tar tag i sin egen hälsa och använde sig av naturliga preparat framför kemiska. Läser på för mycket och inte förlitar sig på läkemedel som ger mycket klirr i kassan och en massa biverkningar till följd av det...

      Radera