tisdag 19 april 2011

Skillnad mellan mkt gas och mindre gas

Hm, jag har funderat. Hade betydligt mindre gaser i magen i helgen än vad jag normalt har. Varför? Vad har jag gjort annorlunda. Jag har som sagt funderat en del på det här. Har gjort det förr vid såna här tillfällen, men kommer aldrig riktigt fram till något bra svar. Gör jag exakt samma procedurer och äter likadant som jag gjort de dagar jag mår förhållandevis bra så skiter det sig dagen då jag kopierar.. det blir inte alls likadant.

Igår hade jag en hemsk kväll. Magen var uppspänd som fan. Ont i ändtarmen (vart kommer detta plötsligt från det borde ju ge sig om det var sen helgen o resulaxen?!) hade svårt att sova, det kändes som magen skulle spricka på mig (och då hade jag ändå lyckats pressa ur mig en hel del avföring på em..) och det ville inte ge sig. Bad sambon smeta in tigerbalsam extra strong o massera magen med det. INGEN bra idé! Inget jag kommer göra igen! OJ vad det sved! Har liksom gnuggat sönder skinnet på buken och det blev stora röda blaffor som brände när detta satans balsam kom på. Min smarta idé (som alltså inte var så smart) gick ut på att den innehöll mer kryddnejlika vilket är bra för matsmältning.. så jag tänkte det kanske var bra även utanpå tarmen eftersom det mesta man stryker på skinnet går in i kroppen.. men så var alltså inte fallet. USCH! Stank dessutom tigerbalsam hela kvällen.

Så, vad var då skillnaden. Har kommit fram till några saker: Jag åt inga dadlar i Sälen vilket jag normalt gör för att köra igång magen. Jag åt bara en halv banan till frukost och skippade den halva andra frukten. Jag åt mindre linfrön i min yofu och jag drack ingen sojamjölk. Jag tog det lugnare vid måltiderna och åt ganska sakta och satt en bra stund efter maten. Jag drack en jäkla massa vin och åt mat som inte passade min mage alls..  jag rörde på mig genom skidåkningen och promenader men inte mycket annat.. skötte mig inte alls..  knaprade en hel del nachochips och annat skit som magen normalt brukar reagera på. Knaprade i mig en burk urilan på tre dagar och en massa ipren. Körde radamir varje morgon vid fem och tog mina två homeopatmedel hepar sulphur och R43... tog resolor som vanligt..  vart är då miraklet som gjorde detta möjligt?? Hm.

Nu är magen back to vanlig strejk.. normalt när jag är nervös och stressad och det bara inte FÅR skita sig skiter det sig rejält.. men kanske var det urinvägsinfektionen och den kraftiga förkylningen som tog fokus från magen till de mer "akut påkomna" sjukdomarna.. kanske orkade kroppen inte med att producera gas också? Vad vet jag. Men det är värt en tankeställare..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar