söndag 17 april 2011

Enveten urinvägsinfektion

Det har varit en skön helg, men samtidigt en smärre pers. Kom mig iväg i torsdags och har varit lite dålig på att uppdatera bloggen - låt oss säga att jag inte sett en dator sedan i torsdags morse. Det var med nöd och näppe att vi kom iväg - men på nåt sätt gick det den här gången med!

På bekostnad av hälsan? Ja. Jag har kommit på att URILAN is the shit! Knöka i mig lite drygt en halv burk under ett dygn (ja, smärre överdosering!) och man kan ju säga att det gjorde något. Utan den hade jag inte klarat lämna lägenheten och definitivt inte åka till Sälen. Nu var det kanske inte smartaste idén att ge sig av med nästan 39 graders feber, urinvägsinfektion så det stod härliga till och förstoppning på det.. med min mage och en lång bilresa.. inte direkt det ulimata för att lösa problemet? Men jag körde på filosofin att "tänka bort smärtan" - låt mig förklara något - det funkade INTE! Men redan gick trots allt över förväntan.

Tokbubblet var bättre än väntat under resans gång. Med tanke på de 4 resulax jag tryckt i mig på morgonen innan vi åkte hade jag nog förväntat mig att det skulle vara värre. Det, 15 tabletter URILAN och radamirkristallerna som jag förnyade typ varje kvart - och några ipren - det gjorde susen! Iprenen kom min kära sambo på när vi hade drygt en timme kvar av resan (då var tokbubblet förjävligt och höll på att ta knäcken på mig) vi kom på att den är antiinflammatorisk och febernedsättande..

Två 400mg ipren och radamiren räddade nog kvällen - i kombination med otaliga blandningar alkohol som bjöds vid ankomsten till Sälen. Utan dessa medikamenter hade jag inte genomlidit vare sig resan eller bowlingtillställningen tillsammans med de andra deltagarna. Var helt slut efter. På tok för mycket stillasittande och på tok för mycket av både dricka och mat. Inget av dem var väl direkt optimala för en bråkande mage!! Skall gott erkänna att jag körde på filosofin att köra järnet och låta bli att tänka.. det var inte vidare smart men som jag mådde hade jag inte fixat kvällen om jag använt hjärnan på rätt sätt. Kalla mig dum och det var jag - men jag hade i alla fall skoj...

Smällen kom som väntat dagen efter. När vi skulle ut i skidbacken med andra ord. Vrålförkyld, feber, urinvägsinfektion....kände mig inte fräck nånstans. Var bara o bita ihop. Urilan i HÖÖÖÖGA doser, två ipren och en massa radamir. Kristallerna på magen gjorde nog susen! Fixade både backar, lunch och ett par åk efter för att sedan mer eller mindre rasa ihop i lägenheten efteråt.. PUH!

Helgen fortskred på samma sätt, ipren, radair och en jäkla massa urilan. Full fart, sena kvällar och tidiga mornar. Inget för mig med andra ord. Mycket dricka och mycket mat. Helt fel. Magen gilla inte! Men radamiren var nog den som höll mig på fötter! Den och homeopatmedlen.. TACK O LOV! Skall erkänna att jag, innan avresa, även skrev till en healinggubbe och bad om en frist på magfronten.. kalla mig skeptisk men jag börjar tro att det verkligen funkar.. tredje gången i rad som min önskan slagit in.. på olika fronter.. jag tänker fortsätta tro! Om det är "Placebo" eller ej vågar jag inte ens tänka på - och ärligt talat kvittar det- huvudsaken är att det gör nån skillnad! När senast kunde jag vara ute i backen en hel dag och dessutom äta lunch utan att braka ihop?? LÄÄÄÄNGE sen!

Tom en oljig grönsaksburgare o rosévin gick ner till lunch utan att ställa till helvete.. bara en sån sak! I believe in magic :) I alla fall på lördagen. Söndagen kom väl baksmällen rejält.. slut på resulax, hade räknat fel (fråga mig inte hur, det händer inte i min nogaberäknade värld!) panik! Var bara o söka upp närmsta ica o inhandla microlax.... det blir ett ilägg för sig men låt oss säga att den ställde till helvete.. microlax är döden i min kropp nummer vilken i raden?

Hela gårdagen gick något sämre även om dagen var över förväntan. Jag höll till lunch men inte mycket mer och då hade jag SVIIINONT där bak! I tarmen alltså.. resulax i kombination med upptagen toa var ingen hit.. det ställde till sattyg i magen på mig. FY FAN! Lider fortfarande för den sakens skull.. Urinvägsinfektionen lyckades dessutom hitta tillbaka.. inte med blodpink men gott o väl så det räckte och blev över.

Nu är jag äntligen hemma. En skön vistelse i Sälen med min älskade och gott sällskap men OJ det tog på mina krafter. Hemresan var inte att leka med. Smärtan i tarmen och från urinvägsinfektionen är inget jag rekommenderar.. men jag klarade mig utan tokbubbel och bara det ger mig förhoppningar om att hjälp finns.. inte med medicin, inte med läkarvetenskap - men genom att använda sunt förnuft och låta kroppen hela sig själv - på det sätt den själv behagar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar