torsdag 7 april 2011

Matnörd!

Jag kände igen mig ganska väl igår när jag såg på "Sveriges Mästerkock" och hörde Louise beskriva sig själv och sin kille som "matnördar". Det är jag - per definition!

Det skumma är att det är maten som får mig att må dåligt - o ändå är jag en matnörd ut i fingerspetsarna! Jag tänker och planerar ständigt mat. Det är alltid någon mattanke i skallen.. trots mina magplågor njuter jag av mat vilket i sig är ganska sjukt.. eftersom magen mår bäst när den är tom!!

Jag kan ligga på min bräda, upp o ner med andra ord, efter frukostens magbesvär och planera lunchen.. om jag inte redan påbörjat förberedelserna av den redan vid frukost.. vid lunch är jag redan inne i kvällens mat-tänk.. och jag kan vara ute på promenad och drömma om min goda lunch. Hur skall man bättre definiera en matnörd? Älskar "fin" mat. Sånt som är lite "lyx". Det får mig att må bra i själen. Bra råvaror.. bara att jag kollar in alla dessa, relativt fåniga matprogram som ständigt går på tv, säger väl en del om vad jag är för person.. jag borde ju rata allt vad mat heter? Tydligen inte.. men å andra sidan.. det är inte mycket med mig som är "By the book" så varför skulle detta vara det?

Ibland finns det många regler som bekräftar undantagen - och tvärtom!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar