måndag 18 april 2011

SNS operation - restriktioner

Blev lite oroad häromdagen då jag talade med en annan kvinna som skall göra SNS op i ungefär samma veva som jag själv. Strax före mig, i ett annat län och med narkos. Man känner att man hamnat i "fel fack" denna gången också.. har blivit lovad lugnande men tror knappast det biter på mig den här gången..  hög lär jag säket bli o snurrig i bollen men när det gäller smärta - som jag vet om - kommer jag spänna mig såpass mycket att jag lär känna skiten ändå. Det är ju liksom det som är halva grejen med att hålla mig vaken under ingreppet. Jag SKA känna. Jag tror nästan de kommer ge mig placebo för att jag ska TRO att jag fått lugnande.. annars hade de ju i princip lika gärna kunnat söva mig.. urk!

Min läkare påstod när jag frågade honom om restriktioner att jag kan leva ungefär som vanligt under testperioden. Något jag tvivlat starkt på och ifrågasatt flera gånger. Fick veta, dels genom denna kvinna jag pratat om, och dels genom att jag kollade upp med min kontakt på bolaget som tillverkar Interstim i Danmark att det finns en massa saker man måste tänka på under testperioden (på tre veckor).

1. Jag får inte böja mig framåt då elektroden kan komma ur sitt läge och förlora sin funktion. Det handlar om millimeter för att effekten skall utebli
2. Jag får inte duscha eftersom risken för infektion är så stor. Det är ett öppet sår som är svårt att skydda vilket gör att duschning inte är kommer på fråga..
3. Jag får inte utföra nån form av sportaktivitet och jag får inte lov att lyfta tungt
4. Jag kommer förmodligen inte kunna ligga på min bräda (min läkare hävdade att jag skulle kunna göra det men jag har varit väldigt tvivlande till detta.. och fick bekräftat av Danmark att jag inte kan göra det..)

Så.. jag hade tänkt klara mig själv bortsett från de tre första dagarna efter op. Inser nu att detta inte kommer vara möjligt. Börjar undra om min läkare över huvud taget vet vad han pratar om? Vill han att ingreppet skall misslyckas genom att jag gör nåt som för elektroderna ur läge?  Jag börjar nästan fundera..

Hoppas innerligt att sns:en kommer hjälpa mot mina besvär och hjälpa mig att tömma tarmen, för om detta inte händer kommer jag ha problem! Stora såna. Det är ju brädan som i dagsläget hjälper mig med den biten.. utan bräda, ingen toa.. men jag hoppas SNSen ska lösa den biten - så jag kan bränna min bräda på bål och dansa segerdansen likt en annan kanibal!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar