onsdag 6 april 2011

Patientnämnden - till vilken hjälp egentligen?

Jag blir så trött. Fick ett brev igår. Från Västra Götalandsregionen. Satte nästan frukosten i halsen.. fasade för att de beslutat skjuta upp min operation eller något igen. Som tur var handlade det om något helt annat.

Det var ett brev från en herre som jag fick namnet på av patientnämnden och valfriheten.. som de rekommenderade mig att ta kontakt med inför min nekade SNS operation. Sagt och gjort. Jag tog ju kontakt med rätt många.. just den här snubben ville inte svara på telefon så jag mailade. För över två månader sedan? Han skulle, enligt uppgift, vara en av de som fattade beslut på SU.

Så kom alltså brevet igår. Först och främst sitter denne man inte på SU utan på Borås. Helt fel avdelning dessutom. Har ingen befogenhet att fatta såna här beslut.. han rekommenderade mig att kontakta min husläkare (!) för en remiss till SU och talade om att man kommit fram till att SNS inte har tillräckligt stor effekt för att remittera patienter vidare.. ! Jag blir så trött..

Vad ska man med patientnämnder till när de inte ens vet vilka de ska kontakta? Inte konstigt hon inte fick nåt svar.. nej, det gäller fanimej att ligga i själv om man vill komma nånvart i det här landet, i det här samhället - och inte minst i den här sjukvården. Det är verkligen en SJUK vård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar