torsdag 7 april 2011

Prenumeration Motgift med mera..

Beslutade mig igår för att börja prenumerera på den alternativmedicinska tidsskriften "Motgift". Kloka Gubben har de flesta säkert hört talas om, och även om jag kanske inte håller med om allt han har att säga har han väldigt mycket vettigt att komma med. Känns rätt i "min" tid att gå med där nu. Jag verkar ju gilla att bråka.. eller nåt?!

Har fått många reaktioner på mina inlägg, både bra och dåliga. Många som lider och mår dåligt och många som får bråka med vården för sin rätt till behandling och sin rätt att få en fungerande vardag. Sånt gör mig upprörd. Förbannad rent utsagt. Funderar på att ta ännu en webkurs i alternativmedicin. För att hjälpa mig själv o hjälpa mina kära.. man kan komma långt med lite kunskap och man kan komma långt med att testa själv.. sjukt att man inte får välja vilken typ av vård man vill ha i det här landet!

Jag kan förstå att man ibland förknippar "alternativa" metoder med humbug - det är för lätt för människor utan rätt kompetens att sko sig på folk som mår dåligt. Svårare att kvalitetssäkra eftersom man aldrig vet hur lång utbildning dessa personer har eller vart de har läst..  en veckokurs har plötsligt samma titel som någon som läst tio år.. det är lite skrämmande! Jag undrar vad den herre som ringde upp mig häromdagen hade för kompetens?

Det kändes inte riktigt rätt från början, i och med att han inte hade koll på min bakgrund utan grundade sina teorier på ett av mina inlägg om Celiaki. Som hans fru läst? Vilken seriös homeopat grundar sina teorier på något sådant? Hela homeopatin går ju ut på att man skall se till hela människan utifrån hennes situation och så vidare... man måste ha hela bilden för att kunna göra någon besvärsfri.. så hur kan man då, genom att enbart ha läst ett inlägg tro sig kunna bota någon med mina besvär? Genom att ge medel mot celiaki? Nu tvivlar jag inte på att jag är överkänslig mot gluten - jag är säker på att jag är det! Men att inte ens klara av att besvara frågan jag ställer när jag undrar varför detta skall kosta så mycket.. det känns inte helt seriöst?

Homeopatmedel är inte speciellt dyra. De kostar runt hundralappen per flaska/burk. En seriös homeopat prackar inte på en för mycket utan börjar i liten skala och ser vad som händer. När jag undrar varför två medel (som jag dessutom inte får namnen på? Enligt lag skall ju homeopatmedlen registreras hos läkemedelsverket precis som mediciner.. ) går på 900 kronor utan att jag ens träffat homeopaten i fråga och får till svar att jag ifrågasätter för mycket.. då hajar min hjärna till. Det hade varit enkelt att svar på en sådan fråga om man faktiskt är seriös och VILL hjälpa folk. Men när man inte kan göra det.. då är det nåt som lukar fisk i min näsa. Rutten fisk?

När han dessutom frågar om jag känner någon annan med samma problem eller överkänsligheter och påstår att han inte försöker bli rik eftersom han i så fall redan hade varit det med det här preparatet.. då drar man liksom öronen åt sig. Synd att det ska bli såhär eftersom det finns så många enormt bra homeopater som är mer seriösa än den seriösaste av läkare (som bara har sin skolmedicin att grunda sig på) som råkar i kläm pga detta. Det gör mig förbannad det med. Nu säger jag inte att denne man, eller hans medel ÄR oseriösa, jag säger bara som jag känner och tycker att de ger ett oseriöst intryck och det är såna här saker som får mig att känna tvivel. Tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar