onsdag 13 april 2011

Urinvägsinfektion pga utrensning?

Usch! Om jag mådde fan igår så mår jag, om möjligt (ja, det är möjligt!) ännu sämre idag. Har åkt på världens urinvägsinfektion. Kunde först och främst inte somna igår pga att halsen var så svullen och slemmig och varje gång jag svalde kändes det som jag höll på att kvävas. Sen svettades jag som en liten gris. Låg alltså vaken en väldigt lång stund innan jag slumra till - bara för att vakna, av vad jag då trodde var, ett behov att tömma blåsan. Det visade sig snart att det var bra mycket mer än så.

Efter fem besök på toa och en svidande, brännande känsla när jag pinka (och även däremellan, det kändes som blåsan höll på att sprängas hela tiden trots att jag bara kunde göra mig av med några ynka droppar när jag väl satt på toa) insåg jag ganska snart att det rörde sig om urinvägsinfektion.. Eftersom jag har en benägenhet att dra på mig dessa FORT och de i sig har en förmåga att snabbt spridas vidare till njurarna valde jag att dra i mig tre urilantabletter på direkten. De brukar lösa problemet om jag tar dem tillräckligt fort.

Dock var problemet kvar imorse när jag gick upp. Att tömma tarmen var en ren omöjlighet och att trycka på buken ska vi inte tala om. Jag fick alltså inte ut något trots att jag desperat försökte med alla trix jag har i bakfickan.. magen blev bara ännu större och urinblåsan sprängde ännu mer. 2 urilan till och en hemsk promenad med hundarna. Kändes som blåsan skulle spricka för varje steg jag tog. Kommer hem och pinkar blod. Hela buken spränger.

Lägger mig på brädan med en resulax igen men icke. Inget vill lämna kroppen. Bara denna blåsa som spränger. Äter och det blir ännu värre. Där är vi nu. Kan knappt andas. Det spränger! Men jag ska ta ett par urilan till, avvakta några timmar och se vad som händer. Vill inte behöva ta mig till vårdcentralen för en sån här sak. Vill inte ha mer penicillin. Det är ju liksom det jag försöker rensa ur kroppen.. allt skit!

Kanske är detta just en sådan reaktion, utrensning? Man kan ju bli rätt kass av den.. och först förkylning och hals (som jag för övrigt aldrig råkar på) och sedan detta.. lite för många saker på en gång för att bara vara en slump? Vore synd att behöva sabba allt med antibiotika.. så jag avvaktar.. lite till i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar