söndag 3 april 2011

Ballongmage o socker!

Var på fika igår. Sent igår kväll. Födelsedagsfika. Försökte mitt bästa att få magen i form innan det var dags att bege sig, men som vanligt gick det sådär. Sådär med stort S.

Åt räkmacka till lunch, vilket var smarrigt men inte det mest lättsmälta. Gjorde alla magprocedurer jag tänkas kunde och tog mig en lång promenad i skitvädret. Undvek att äta sent på eftermiddagen och stoppade inte i mig nåt mer innan vi var tvugna att bege oss. Magen strejka ändå såklart. Toksvullen, spänd, gasig, svidande och jävlig. Kändes som tarmarna skulle tryckas upp genom strupen på mig. Yack.

Väl där (bilresan tog en timme o var en pers!) var det alltså dags för fika. Trots att jag inte ätit sen lunch för att försöka hålla magen lugn (äter normalt bra mycket oftare än så!) kände jag mig sprickfärdig lång innan vi satte oss till bords. En kopp kaffe och en stor mandelkaka (som de skaffat spec till mig eftersom de andra bjöds på tårta o jag är mjölkproteinallergisk) gjorde susen (NOT!) för magen. Satte igång o tokjäsa o prata o spärrades upp ännu mer. De två trevliga stillasittande timmarna kändes, trots superbt sällskap, väldigt långa. Socker är inte bra för en mage full av bakterier om man inte har för avsikt att odla en koloni. Kolonin i min mage är i och för sig redan en ganska stor farm och jag ska inte påstå att jag inte äter socker i övrigt.. men jag undviker att äta det på tom mage.. o jag undviker att äta det i ren, raffinerad form.. kakor äter jag mest såna jag lagat själv o annars består mitt sockerintag mest av honung (i ex te), fruktsocker (i form av frukt inte separerad!) o sen största källan då.. tofuline glass o choklad!

Nej, vill man ha en lugn och platt mage skall man inte satsa på en sockerrik diet. O man ska inte byta mat mot sockerrika livsmedel. Då kan man räkna med att gå upp en stl i byxlinningen utan att man lägger på sig i övrigt. Ballongmage, förresten.. vadå ballong? Hade varit glad om man kunnat sticka hål på den som en ballong.. men det går inte.. det är snarare som en jäsande deg.. som liksom fortsätter så snart hålet du gjort i degen gått ihop igen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar