måndag 4 april 2011

Rifaximin - nähä inte igen..

Det blev bakläxa på min rifaximinförfrågan denna gången. Min läkar ansåg inte att den gynnar mig? Jag hade tydligen fått 440 mg tre gånger om dagen förra gången o nu var det ju 550mg som diskuterades, men han trodde inte på att det skulle göra någon skillnad för mig. Jag borde fått större effekt första gången i så fall.. så han vägrade skriva ut igen.. bredspektrum antibiotika med många biverkningar o han ansåg att nackdelarna övervägde fördelarna.. jag får köpa det. - men försöka dög! Man måste ju försöka..

Studien som presenterades i "kanalen" gav han inte mycket för. I alla fall inte i mitt fall. Tyvärr. Får väl leta vidare.. o hoppas de där homeopatmedlen kommer snart så jag kan testa dem..

Fick tala med en annan läkare idag som i sin tur pratade med min läkare. Lite joxigt men varför göra något enkelt när man kan göra det svårt? Hon var i alla fall vänlig och kunde inte riktigt fatta att jag bara har resolor o resulax som läget ser ut nu.. borde ha nåt mer.. men hon visste inte vad.. o när hon såg allt jag redan testat.. blev hon ganska stum. Jag är en levande kemikaliefabrik  - men nån ska ju vara det med?! Varför inte jag.. det fanns en gång när jag vägrade stoppa i mig tabletter över huvud taget - tog inte ens ipren.. idag är jag praktexemplet av en vandrande pillerkropp!! Urk. Hur kunde det gå så snett?

10 kommentarer:

  1. Hej, ser att du testat rifaximin. Är det verkligen den du testat då den inte finns tillgänglig i Sverige vad jag har läst? Hur fick du möjlighet att testa den? Var det du eller din läkare som föreslog det?

    SvaraRadera
  2. Hej Henrik! Ja, det var rifaximin. Det var min läkare som föreslog eftersom jag hade konstaterad bakteriell överväxt i tunntarmen och denna antibiotika fungerar lokalt i tarmen (sägs det). Jag fick den på licens (alltså det är läkaren som får ansöka om att man skall få medicinen som inte finns tillgänglig på den vanliga marknaden och läkemedelsverket skall godkänna att man får den). Pga mina stora tarmbekymmer fick jag testa men dessvärre hjälpte den mig inte. Har fått testa flera licenspreparat men inga av dem har gett förväntad effekt. Dock har jag hört att rifaximin skall vara bra för andra som testat. Kika lite på tillvägagångssättet vid licensansökan (obs att du behöver gå hos specialist för att få igenom en sådan och motiveringen behöver vara ganska stark). Lycka till. Hör av dig igen om du har fler frågor.
    http://www.lakemedelsverket.se/malgrupp/Halso---sjukvard/Forskrivning/Licens/Vanliga-fragor-och-svar/

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket för det snabba svaret! Hur fick du din överväxt av bakterier i tunntarmen diagnostiserad? Fick du göra ett sånt där utandningstest där man mäter halter av vissa gaser? Jag har försökt att få göra något liknande men inte lyckats få det. Kanske finns det bara i vissa delar av landet?

    SvaraRadera
  4. Det var så lite så. Jag gjorde två undersökningar för att få detta konstaterat. Dels ett utandningstest (det tydde på bakteriell överväxt) samt att jag har för långsam passage genom just tunntarmen vilket leder till att bakterierna ökar i antal samt att de tog prov på mina tarmsafter när jag gjorde en tunntarmsmanometri. Denna visade på överväxt av klebsiella som normalt inte skall finnas i den delen av tarmen. Det senare testet gjorde jag på östra (mag/tarmlab) nån gång 2006 det senare på Karolinska i Huddinge. Hoppas det kan vara till hjälp?

    SvaraRadera
  5. Okej, intressant, jag har också en konstaterad överväxt av klebsiella. Men det är inte på ett prov från sjukvården utan från scandlab, om man nu kan lita på det. Är dock inte helt säker på att jag har överväxt i tunntarmen. Men iaf tack för svaren dom hjälper :).

    SvaraRadera
  6. Ah, scandlab.. försökte med dem jag med ett tag.. men då jag fick kontakt med lasertanten i sthlm som enl mig var allt annat än seriös (de samarbetade?) hon skulle få bort dessa bakterier .. då blev jag lite skeptisk? Jag litar på scandlabs resultat men tyvärr har jag inte fått nån större hjälp med att bli av med besvären dessa prover visade på. Läkarna vill inte direkt lyssna på scandlab (det är synd!!) utan kör sitt eget, billigare race som inte visar lika mkt..

    SvaraRadera
  7. Känner igen det där. Gick också till en alternativmedicinare som rekommenderade testet men sen gjorde massor (dyra) behandlingar som inte gav nånting. Enligt testet är garvsyra/tannin bra mot klebisella, så jag tänker testa det i form av en produkt som heter tanalbit. Får se om det händer nått. Antibiotika blir nog svårt att få ut.

    SvaraRadera
  8. Ajdå.. dessvärre har jag hört det förr.. det stämmer att antibiotika är svårt att få ut om inte det är läkarna själva som kommit fram till att du lider av en bakteriell överväxt. Jag fick testa bla syclovir, ultrainflamx och en massa annat och typ utesluta allt med saker som kunde livnära bakterier. Låt oss säga att jag gick ner mkt i vikt. Klunkade massa kollodialt silver också på eget bevåg.. sen fick jag då testa rifaximin men den hjälpte mig inte. I alla fall inte mot symtomen. Tveka inte att fråga om du undrar över något annat. Vart i landet bor du?

    SvaraRadera
  9. Tack för hjälpen. Bor i Norrköping.

    SvaraRadera
  10. OK, hade hoppats kunna tipsa dig om någon bra läkare om jag kände till någon i ditt län, men dessvärre känner jag inte till några jag kan rekommendera i norrköping.. de bästa jag vet finns i sthlm. Själv åker jag femtio mil för att träffa min läkare.. det säger väl en del.. :-/

    SvaraRadera