måndag 11 april 2011

Att tänka sig smärtfri?

Tankens kraft är stark, och nog ligger det mycket i att vi mår som vi tänker.. eller rättare sagt att vi kan ändra vårt mående genom att ändra tankesätt.. intalar man sig att man mår bra, att man har det bra och så vidare så KÄNNS det bättre. Det är liksom "ovetenskapligt bevisat" - bara en sån sak!

Att se det positiva i tillvaron istället för att fokusera på det negativa är definitivt värt att pröva om man inte gjort det. Det hjälper! Kalla det humbug, kalla det hokuspokus, men det funkar. Där är tankens kraft stark. Man kan ändra mycket men det första startar i tanken. För att få en förändring måste man först ändra tankesätt.. att ändra handling utan att ändra i tanken är som att köpa ett besprutat päron och sätta på en etikett med "ekologiskt odlat" på och inbilla sig att det på så vis blir nyttigare att äta.. - eller nåt sånt!

MEN det finns tillfällen när tankens kraft inte hjälper. När man har tokstopp i tarmen och magen värker så man har svårt att stå rak - då är det svårt att tänka bort smärtan! Det funkar liksom inte.. det finns saker inte ens tankens kraft rår på. När man är skadad i en trafikolycka och skall tänka bort operationsvärk eller när man varit med om en smärtsam händelse.. då är det svårt att bara "tänka bort". Att däremot tro på det man gör kan bygga broar.. ta en över hinder man kanske aldrig kunnat tro var möjliga. Bara genom att tänka och tro. Tron på en själv är den starkaste medarbetare man någonsin kommer ha. Det är det jag pratar om. Tror man inte själv vem ska då göra det för en? Man står sig själv närmst. Punkt.

Med detta sagt. Jag hade en kanontrevlig helg men en mycket smärtfull sådan. Magen har visat sig från sin sämsta sida och det har liksom inte gått att tänka bort. Inte på något sätt. Dock har jag försökt att inte låta den förbannade magen förstöra helgen för mig. För oss. Jag har lyckats hålla humöret relativt på topp och DET hjälper. Men hur jag mått i kroppen.. det är en annan historia. Nog för att det var bättre igår än det var i lördags men att jämföra pest och kolera är sällan en bra start! Jag hoppas på en bättre vecka och mindre värk i magen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar