måndag 25 april 2011

Påsksvulleri är INTE bra för magen

En sak kan jag lätt erkänna denna påsken - jag har INTE skött mina magrutiner som jag borde. Glömde kroppen att jag har en tarm som inte funkar för den sakens skull? Svar NEJ. Inte för en sekund. Inte hur mycket jag än försökte ignorera att jag har en tarm som inte funkar. Tvärtom. Den blev snarare ännu sämre. Tur vädret var så fantastiskt som det var så åtminstone själen fick sig lite näring - för det fick den. Jag mår bra av sol. Alltså, bättre i själen..  jag har nog sagt det förr. Jag är vädermänniska. Kanske är det extra D-vitamin som gör det, kanske är det ljuset.. kanske är det rent av värmen eller bara solen i sig utan krusiduller.

Oavsett älskar jag våren och sommaren när de visar sig från den här (sin bästa) sidan!

Rutiner är a och o för en bråkande tarm. Dessa har jag inte följt under helgen. Vare sig dem eller min normalt ganska inrutade diet. Inrutad på det sättet att jag undviker vissa kombinationer som jag vet ställer till det och att jag undviker för stora mängder mitt på dagen osv - allt för att dagen skall flyta så smärfritt som möjligt. I helgen sket sig det mesta på det här planet. Grilla korv (soja) och drack en drink mitt på dagen. Bra för magen? Nej, men det var trevligt!

Spela krocket och käka nachochips.. var det bra? Krocketen, säkerligen, nachochipsen? Absolut inte. Slog tillbaks under kvällen. Blev knökmätt redan efter första laxtuggan. Mådde illa. Det liksom vände sig i magen. Ändå stoppade jag i mig mer. Det var ju påsk.. fanns massor att prova.. jag som eg avskyr när det finns för mkt att välja på. Buffé är inte min grej. Av den enkla anledningen att min kropp inte klarar av alla dessa olika kombinationer av mat och att min hjärna inte klarar av att äta lagom mycket. Det händer väl de flesta, men med en fungerande kropp kanske det räcker med lite ont i magen.. som går över.. inte i mitt fall. Blev trots en fantastiskt trevlig dag (passade på att inviga cykeln också o körde 1,5 mil med sambon, oj va trött jag var!! Många backar var det.. ) en tidig kväll för min del. Halv elva var jag helt slut. Lyckades ändå inte somna. För mkt mat i magen, för mycket gifter i kroppen..

Vred mig halva natten. För varmt dessutom.. buken skvalpade av vätska.. men på nåt sätt var jag piggast och tidigaste uppe på morgonen ändå! Är man van.. eller vad handlar det om? Knappast hälsosamt i alla fall. Men men, det är bara påsk en gång om året.. liksom jul, liksom midsommar.. same shit different day. Trevliga högtider med alltför mycket mat på helt fel tider o i helt fel kombinationer!! Att äta lite och begränsa mixen är inte helt lätt i de fallen.. om man inte har en stenhård självdiciplin och den har jag kommit fram till att jag saknar i de här lägena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar