tisdag 10 januari 2012

Snart dax för semlor

De börjar ju sin propaganda i butikerna tidigt. Eller tidigare och tidigare kanske jag skall säga. Mamma pratade om att de i somras sålde något som de kallade för "sommarsemlor" i butiken. Det kan jag (som tycker att var sak har sin tid ,)) kan verka lite sjukt! Vill man ha semlor mitt i sommaren?? Inte jag i alla fall.

Sen skall jag ju villigt erkänna att jag inte är nån semmelfantast över huvud taget. Inte vad gäller vanliga, traditionella sockersöta gräddspäackade semlor i alla fall. Men jag gillar semlor a la casa. Mina egna hembakta vill säga. Där jag använder betydligt mindre socker i semmeldegen, får den betydligt saftigare (men också lite mer kompakt) samt att jag gör en gegga av mandelmjöl,dadlar och ibland lite agavesirap (beroende på vad jag har hemma) istället för mandelmassa eller marsipan till fyllning. Jag använder havrevisp blandat med vanilj och banan alt sojagrädde (den vispbara) blandat med banan istället för traditionell grädde. Då kan jag tycka semlor är supergoda. När jag får göra dem på mitt eget vis. Kan trycka i mig både en o två o tre.. men de skall fortfarande serveras under vintern. Inte mitt i sommaren. Det är därför jag har kvar bullar i frysen från förra året.. ;) Får se hur de blir när jag tar fram dem o tinar upp dem i ugnen.. om de över huvud taget går att använda eller om det är dax att göra en ny sats :) De är betydligt mer magvänliga än vad de semlor man kan köpa i affären är i alla fall :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar