söndag 22 januari 2012

Magsmärtor, kramper..

Det blev ingen omeprazol igår.. jag vågade helt enkelt inte med tanke på biverkningarna och hur jag reagerade sista jag tog den.. stoppade i mig en tärning frukt och fiber istället och drack en massa vatten.. tillsammans med en propavan för att få sova lite. Frukt och fiber på ren chansning..  skall be om andapsin när jag ringer MVC imorgon istället. Har fått den förut då jag blödde i magen och jag tror det är nåt liknande nu. Den har ju mer lokal verkan än omeprazol och skall dessutom vara "safe" för fostret- vilket det råder delade meningar om vad gäller just omeprazolen.. man kan tolka det lite hur man vill tycker jag när man läser på fass.. och med tanke på att läkaren som skrev ut dem åt mig inte träffat mig tidigare så..  tja, känns inte jättebra.

Skall försöka stå ut till imorgon o hoppas jag får tag på barnmorskan och att hon kan hjälpa mig skaffa andapsin då. Något måste jag har för det gör ont när jag äter, jag får tokhugg och smärtor i hela övre delen av buken (där har jag normalt inte ont) och runt hela tarmpaketet. Det blir stenhårt och som paralyserat. Kan inte stå rak och kan definitivt inte gå. Så ont så jag vill bara lipa o lägga mig dubbelvikt (vilket jag i och för sig också gör, men jag försöker lösa kramperna genom att massera kraftigt runt magen o ta maken till hjälp när jag inte längre fixar det själv.. ) funkar inte detta tar jag till resulax för att reta tarmarna lite nedifrån och få ut lite luft som i alla fall ger dem lite utrymme att röra på sig. Funkar sådär. Gaserna kommer ju tillbaks, i ännu större utsträckning, men det ger mig i alla fall ett litet andrum innan nästa krampanfall.

Jag hoppas andapsinet skall hjälpa mot den övre buksmärtan i alla fall så jag inte har den också.. ovanpå allt annat. Just nu värker hela tarmpaketet, min "normala" buksmärta (den jag har alltid) sitter ju mest i nedre delen av tarmen. Det är hemskt nog bara det..  nu är det en pers att ta sig utanför dörren och bara gå en kort promenad. Det värker, hugger, spränger.. och att äta är en pina även om jag älskar mat! Ger sig inte detta funderar jag allvarligt på att leva på flytande resterande delen av tiden som är kvar..  men hur bra kommer det bli?

Mäkta oroad för hur magen skall bete sig efter kejsarsnitt med tanke på hur jävla ont jag har redan nu..  lipade halva kvällen igår och det är ungefär på den nivån det har varit hela veckan .Ja, denna veckan har verkligen varit ett helvete.. :-/

Frukt och fiber har ställt till magen, precis som väntat. Uppspärrat och värkande men fick ur mig mer kladd än igår med hjälp av mina resulax. Värken är dock oförändrad och mängden som kommit ut är en piss i havet i jämförelse med vad som sitter där.. o gottar till sig.. sen flera veckor tillbaks. Nedräkning pågår till torsdag då jag skall träffa min tarmläkare för första gången på över ett år. Tänk att man kan se fram emot något sådant? Jag hoppas han har något vettigt tips att komma med, i brist på hjälp från läkaren på specialmödravården som lovat hjälpa mig och som jag inte ens når fram till.. :-/ underbara vårdsamhälle?!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar