torsdag 5 januari 2012

Brownies.. goda för själen men för magen?

Skall baka brownies idag har jag bestämt mig för. Fyllda med choklad och valnötter.. alltså massor av dessa ingredienser. Bra för själen (choklad är ju bättre än sex säger de som försöker sälja in den och jag vet inte men ibland kan jag nog vara beredd att hålla med.. choklad går ju hem i ALLA lägen oavsett hur humöret råkar vara för tillfället ;)) men hur det är för magen.. vågar jag inte riktigt svära på. Har själv aldrig märkt att magen mår speciellt mycket sämre av just choklad. Magen mår ju sämre av att jag äter över huvud taget. Nog för att choklad innehåller mycket fett, vilket inte är speciellt gynnsamt när magen går på lågvarv.. men om man håller sig till inte alltför stora mängder så..  mår själen gott mår kroppen gott också?

Hittade ett trevligt recept på tasteline som jag tänker modifiera lite a la Jessica. Det blir ju liksom inte jag annars. Att följa recept är inte riktigt min grej..  men här kommer originalet i alla fall:

Brownies
120 g smör
2 ägg
4 msk kakao
2 msk starkt kallt kaffe
2 msk dinkelmjöl
100 g valnötter, grovt hackade
100 g choklad, grovt hackad

Gör så här:
Rör smöret mjukt och blanda i äggen. Tillsätt kaffe, kakao, dinkel och nötter. Hacka ner chokladen och stjälp upp smeten i långpanna. Grädda 20 minuter på 175 grader.. så hoppas vi det blir bra! Jag kommer byta ut smöret mot kokosfett, ändra proportionerna, lägga till lite vaniljstång och lite annat jox.. och så blir det nog kanon! Det är ju trots allt choklad som någon sa... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar