lördag 14 januari 2012

Pasta Basta

Det blir pasta ikväll. Med lax som jag tänkte tillaga i ugnen och en sås som jag redan förberett.
Vad det smakar återstår att se men det luktar ganska gott om det i alla fall! Till efterätt idag tänkte jag köra på en klassiker som jag gjort om lite.. päron med after eightmousse istället för after eight och till det vaniljglass. Dock inte hemgjord. Har inte haft tid och ork till såna experiment.

Pastasåsen består i alla fall av en kombination av:
Sojagrädde (den fetare varianten)
Tomatpuré
En hackad tomat
1/2 röd lök
Lite rödvin
1 hackad vitlök
1 röd paprika
1 kruka färsk basilika
Kummin
Dillfrön
Cayennepeppar
Paprikapulver
Lite gurkmeja
1/2 tärning biofood grönsaksbuljong
Örtsalt o peppar

Gör så här:
Stek lök, vitlök och paprika (strimlad) i lite olivoja. Tillsätt de torra kryddorna, peppar och salt och slå på rödvin. Häll i lite tomatpuré och sojagrädde samt örtsalt. När detta kokat ihop tillsätter du den färska hackade tomaten och sist basilikan (grovhackad). Slå såsen över laxen och grädde i ugn ca 225 grader i högst 20 min.

Det blev en salig blandning men det doftar gott och har en fin färg så jag hoppas det skall smaka! Tänkte servera tillsammans med spenatpasta.. inte hemgjord den här gången men Coops egna färska variant. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar