tisdag 10 januari 2012

Endokrinologbesök mm

Har idag varit på besök hos endokrinologen och fick till min stora förvåning (blandat med lättnad och förvirring) veta att mina värden är näst intill normala nu när jag ligger på den dos levaxin jag gör för tillfället dvs 50 mikrogram. Skumt! Däremot var calcium och nåt protein samt Hb inte inom referensvärdena men detta tolkade han ihop med graviditeten och var inget att oroa sig för. Möjligen hb't som var för lågt men fick med mig kopia av provsvaren för att lämna till barnmorskan på MVC. Känns dock som de borde upptäckt detta själva? Om de besvärat sig med att kolla då vill säga.. vilket de inte gjort :-/ urk.

Hur som helst. Läkaren var bra, skulle kolla upp mig igen efter graviditeten för att se hur vi skall fortsätta med behandling av ämnesomsättningen, om vi skall försöka sätta ut levaxin eller om jag måste fortsätta. Skönt att någon tar tag i och följer upp detta. Han var nog med att påpeka att ingen, som inte är expert får lov att säga åt mig att sluta med dem eftersom levaxinbehandling egentligen är livslång. Ok, bra o veta?! För övrigt skickade han kopia till specialmödravården vilket också var skönt och han kunde dessutom se hur knasiga mina TSH och T4 värden varit tidigare under året (hur de varierat mellan olika besök). Just detta besök gav inte så mycket mer än att jag fick veta att det mesta var ok just nu i alla fall.

Magen.. har varit ett helvete hela dagen. Fick som sagt ut en del imorse men magmässigt känns det ingen skillnad jämfört med innan - i alla fall inte vad gäller värk o bubbel.. lika tokfullt som tidigare. Kanske inte blev bättre av en enorm thailunch (jag åt för mkt, jag vet.. :-/)) och lite choklad på det men.. det var fullt redan innan dess. Nu kämpar jag vidare med magen på cykeln o skall strax köra upp ännu en relaxit för att i alla fall bli av med lite gaser.. försöka.. de envisas ju med att komma tillbaks så fort jag trycker bort dem.. måste få bort lite av den gojja som ligger o jäser för att det skall göra någon skillnad i effekt. Håller tummar o tår för jag orkar verkligen inte med ännu en sömnlös natt...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar