onsdag 18 januari 2012

Ompysslad hos mamma

Har varit lite tyst på bloggen här någon dag. Har varit hos mamma ett par dagar då maken varit bortrest i jobbet och försökt att släppa mina "hemmarutiner" o fokusera på annat. Hemma skriver jag ju från min motionscykel. Hos mamma finns förvisso en motionscykel, men inte med samma anordning med laptop o skärbräda som jag har hemma ;) cykeln här är av betydligt enklare sort och går inte att kombinera på samma smidiga sätt. Då hamnar man inte lika mycket framför datorn. Läser tidningar istället.

Första dagen hos mamma (i måndags) mådde jag över förväntan. Nog för att magen spände, men förutsättningarna var ganska bra. Fick ur mig en del kladd på morgonen o hade inte tokvärk redan från start.. bra! Hade en mysig dag med en långpromenad med mamma och hundarna. Käkade hembakt bröd (mamma kan ;)) och en god fiskgryta med lingon o svamp till middag. Lite glass o jordgubbar slank också ner.. nåja, frysta men de duger faktiskt i kriget!! Mådde trots detta frosseri rätt ok.. de där hemska uppstötningarna o smärtan bakom bröstbenet höll sig borta.. likaså de värsta magkramperna o magen var förhållandevis mjuk (om man jämför med normalstatus som varit stenhård sista tiden).

Dock sprack allt igår.. var inte alls lika bra. Ok inte den hemskaste av dagar heller men en jätteskillnad jämfört med dagen innan. Tog samma dos aloe vera juice (gånger två, morgon och kväll) och silica mag/tarmgel (tror den hjälpt till med smärtan bakom bröstbenet, tagit dubbel dos tre gånger om dagen kostsamt men vad gör man inte när läkarna inte hör av sig???). Dock hörde läkaren från Huddinge av sig igår.. bättre än inget.. känner honom inte och har inte träffat honm men han skrev ut omeprazol. Har testat tidigare o då slutade det med besök på akuten eftersom tarmen stanna av helt.. så jag vet inte om jag vågar den här gången det beror på hur bra effekt silican fortsätter att ge. Halsbrännan var tillbaks igår och att sova var det inte tal om.. tog cilaxoralen igen igår kväll då tarmen mådde sämre igår under dagen (hade då kört enbart stor dos oxyflush samt sömntabletterna, propavan, två dagar i rad) tolv droppar men fan.. skulle nog inte gjort det. Tarmen krampade o spände o bubblade o jäste hela natten men fan att nåt hände..? Icke. Inte imorse heller.. proppat tarmen full med resulax o relaxit men känns ändå som jag ska gå sönder av magsjuka. Nog för att en del (läs mycket lite) diarré faktiskt lämnat kroppen men mer än så har det inte varit.. så jag vet vad jag har för dag framför mig. Ingen rolig dag.

Igår var i alla fall en mysig dag, trots att magen var skrutt och dimman hängde vid knävecken. Fick ännu en kväll med mammas goda mat och en kort men mysig fika på  Torp. Idag blir det back to business (eller normal vardag) och hem o träffa maken igen. Ska försöka ansa Lukas lite innan vi beger oss efter lunch, jag fick (tack o lov!) klarat av Tuffe igår.. smärre pers men det gick!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar