söndag 1 januari 2012

Årets första dag 2012

Så var det alltså nytt år, ny månad och en ny start... återigen? Tiden går så fort! 2011 avslutades på ett fint sätt i gott sällskap hemma hos min mor. Åt gott och alltför mycket, spelade spel och hade överlag en väldigt trevlig nyårsafton. Dock var magen (som vanligt och speciellt när det gäller) inte alls på min sida. Tokvärk redan från scratch (morgonen) och vägrade rätta till sig under dagen. Tog fler relaxit än jag nånsin gör o alla fastnade de i tarmen. Resultat? En ännu mer uppspänd o värkande mage än vanligt o dessutom ville bebis inte lägga sig rätt utan kilade fast tarmarna ännu mer. Att knåda var inte ens att tänka på. Jag försökte men det ledde ingenvart.. :-/ Det var bara att bita ihop och göra det bästa av situationen.. jobbigt när det spricker redan innan förrätten om man vet att det nalkas trerätters.. o att detta dessutom är mat man suktar över. Skitgott med andra ord.

Förrätten bestod av gratinerad hummer o redan där var magen överfull. Väntade en stund med varmrätten, som i mitt fall bestod av en italiensk potatiskaka (samma till de andra) o ett fiskspett med marulk och hälleflundra. GOTT! Men lite FÖR gott för att det skulle vara bra.. en bit potatiskaka hade räckt mer än väl.. o några bitar av spettet men istället blev det hela härligheten o två bitar av den fantastiskt goda potatiskakan. Urk. Stoppad gris! Efterrätten dröjde.. tur var det! Däremellan massa choklad.. hur bra är det? Men det var nyår jag vet inte vad jag ska säga.. man försöker inbilla sig att man funkar som en normal människa fast man inte gör det. Kroppen skiter ju i om det är nyår eller måndag den 23 mars? Typ...  hur som helst.. när efterrätten väl kom in på bordet (det var den jag kämpat med några dar för att få till) blev den faktiskt en riktig hit om jag får säga det själv. Eftersom jag inte smakat innan visste jag inte vad jag kunde förvänta mig eller vad de andra skulle tycka eftersom jag tillagat min parfait (hjortron) på havregrädde o hjorton mellan ett antal nötbottnar.. men den blev kanon! Jättegod, verkligen. Kommer jag göra igen.. även om det inte blir imorgon ;) sååå krämig o så god. Lite väl mäktig men det fick den vara. Magen protesterade dock rejält efter den enorma bit (det var svårt att skära små bitar av den här tårtan eftersom bottnarna var hårda och sprack) som jag smäckade i mig men jag var nog inte ensam där heller. Vi tog nog lite för mycket av allt allihop o satt som stoppade korvar fram till tolvslaget när det var dags att fira in det nya året.

Var inte uppe många minuter efter tolv men hann med att spela några omgångar av "med andra ord" o tjejerna tog (självfallet ;)) hem segern. Sista omgången var utklassning vilket var lite kul... ;)

Idag mår man som väntat som man förtjänar.. inte bra nånstans. Ännu ett besök att klara av idag, men sen hoppas jag på en lugn kommande vecka då jag kan ta hand om kroppen utan att behöva planera för en massa annat.. utan att knöka den överfull med god mat.. lagom av allt är bäst lärde jag mig en gång i tiden.. men det försvann på samma sätt som det kom.. in genom ett öra o ut genom ett annat. Ska i alla fall passa på att tacka min fina familj för en mycket trevlig nyårsafton o hoppas på ett 2012 som blir bra mycket bättre för både kropp  o knopp! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar