söndag 1 januari 2012

Om förbjudna tillskott, inskränkningar med mera..

Fick ett intressant mail från Örtagubben idag. Sådär lite lagom kul information om hur många örter och andra preparat som kommer klassas som "olagliga" det här året. Som om de inte häxjagats nog? För att skydda oss konsumenter heter det, men jag tvivlar starkt på den saken. Om det vore för att skydda oss konsumenter hade bland annat aspartam, kemiska tillsatser, natriumglutamat och så vidare varit förbjudna för länge sedan men är de det? Icke. Där förväntas vi använda vårt "sunda förnuft". Varför kan inte detta gälla även för så kallade tillskott och hälsokost? Varför skall dessa hela tiden svartlistas och jagas med blåslampa?

Jovisst, det finns många idioter därute som skor sig på människors ohälsa och lurar skiten av folk. Såna som utnyttjar läget helt enkelt. MEN dessa människor finns inom ALLA branscher. Att lägga sån kraft på att sätta dit folk som försöker hjälpa människor med naturliga metoder känns lika illa som dåtidens häxjakt. Sjukt. Det är min åsikt men det dröjer väl inte länge förrän vi återigen börjar bränna folk på bål *urk*

Här kommer brevet i sin helhet, jag undrar mest vart det skall sluta...


Ja, då var det dags igen. Man har knappt hunnit torka bort svetten efter midsommardansen, så går den vidare några varv runt granen, för att dra vidare ut på gatan, där man på nyårsafton med illa dold barnaglädje skickar iväg svindyra raketer mot skyn under grannarnas jubel. Upp med raketerna, ned med champagnen! Livet är härligt! Kanske inte lika härligt nästa dag, men det är det väl värt? Fyrverkerierna har knappt hunnit dalat till marken förrän man funderar på sommar och sol igen. 

Själva är vi lite försiktiga när vi firar. Vi föredrar god livskvalitet dygnet runt. Försöker leva som vi lär. Det är inte lätt för någon, men det lönar sig bra. 
 
2011 blev ett lite annorlunda år för oss på Örtagubben. En ny lag tvingade oss vid årsskiftet till en gigantisk nyinvestering i digitala kassor fast de gamla funkade jättebra. Men de gick inte att koppla till SVARTA BOXEN som skatteverket införde för att stoppa fuskande handlare och givetvis för att få in mer skatt. Så det var bara att kasta ut dem och köpa de nya, godkända. De skulle göra livet busenkelt för oss, förbättra våra rutiner och lönsamheten, bl.a. Trodde vi. Nu har ett år gått och åtskilliga gånger har hårtussar rivits i frustration över att kassorna inte alltid vill samma sak som vi vill. Men det lär visst bli bättre med tiden...

2011 var också året när EU-direktiven för alternativa medel och metoder började svida ordentligt. Enligt våra myndigheter tillsattes denna EU kommitté för att skydda konsumenterna från oseriösa, skadliga och i övrigt flummiga medel och metoder. Om detta är sant, var det en god idé, eftersom det finns så mycket skräp på marknaden. Men det visade sig att myndigheterna går helt i läkemedelsjättarnas tyglar, och gör allt för att få bort all konkurrens från hälsokostbranschen, som ju faktiskt omsätter 4 miljarder per år. 2010 gick man lös på kosttillskotten och lyckades förbjuda ett stort antal. 2011 lade man i en ännu högre växel och stoppar ayurdediska, homeopatiska och kinesiska medel och metoder. 

Under 2012 blir många örter förbjudna. Endast 70 ämnen/örter av 2500 platsar på den s.k. positivlistan! Den innebär att de 2430 som INTE är på listan blir förbjudna med automatik. Mycket smart av myndigheterna. Hur kan man bara kalla listan för positivlistan? Den är ju hur negativ som helst! 

Det finns en organisation (ANH, Alliance for Natural Health) som kämpar mot detta elände. Kolla på www.anh-europe.org   Deras ledare Robert Verkerk lade fram ett bra exempel på kommitténs dumheter. Det gäller plommon. Robert Verkerk föreslog att alla som tvivlade på plommonens effekt skulle pröva att äta dem några dagar. Det är nämligen så illa, att en hälsokosthandlare inte får påstå att plommon är laxerande. Om han gör det, kallas det OLAGA LÄKEMEDELSFÖRSÄLJNING eftersom effekten inte är vetenskapligt bevisad. Detta gäller ALLA medel som inte är läkemedelsregistrerade. Och om någon skulle bevisa vetenskapligt att plommon faktiskt är laxerande, skulle de läkemedelsregistreras och sedan bara säljas mot recept. Men det lär aldrig hända, eftersom ingen vill lägga miljoner på att bevisa något som inte går att ta patent på. Läs mer här!
Nu står hela vårt hopp till ANH och till att folk ska vakna och protestera mot att myndigheterna försöker ta bort alternativen och därmed valmöjligheterna. INGEN ska få använda alternativen. ALLA ska använda läkemedelsföretagens produkter. Detta kallar vi diktatur.

Ett ljus i mörkret var programmet "Året med Kungafamiljen". Hela familjen är positivt inställda till hälsobranschen, alternativen, hälsa, träning, djur och natur. Inte minst Daniel och Viktoria. De får gärna vara våra "ambassadörer" framöver.
Det här blev en ganska tung årsberättelse, men den kändes nödvändig. Nu ska vi kämpa vidare under det nya året, och hoppas på nya vindar bland folk och politiker. Ett uppvaknande är helt nödvändigt om vi alla ska kunna välja vår vård själva i framtiden.

Därmed är vi framme vid det som egentligen var anledningen till detta brev:

Vi på Örtagubben vill tacka alla glada och
trogna kunder för året som gått och önska
er alla ett riktigt gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar