tisdag 10 januari 2012

Laktulos = helvetets bubbelpool i magen

Efter min andra dos laktulos igår kväll (15 ml även den gången) ballade det ur totalt. Ok, det var illa redan innan (efter att jag lyckats klämma ur mig en del kladd med hjälp av resulax o relaxit) när jag gick kvällspromenaden med hundarna och knappt tog mig runt (tråkigt eftersom Lukas älskade nysnön som föll igår och hade kunnat gå bra mycket längre..) - men efter andra omgången var katastrofen ett faktum utan dess like.

Magen körde, lät, bubblade, spände upp men som vanligt ville inget ut. Jag förstår o minns väldigt väl varför jag slutat med detta elände varje gång jag testat det tidigare. Det har ju varit några gånger om man säger så :-/ dock bestämde jag mig för att testa igen eftersom andelen preparat man får ta under graviditet är ganska begränsade. Har provat mig igenom det mesta o inte mycket vill fungera... dock är cirlaxoral för tillfället högre i kurs hos mig eftersom det inte orsakar lika mycket jäsbubbel o gaser. Mer kramper o skit :-/

Lyckades för en stund sen gå på dass med hjälp av först lite vatten och sen en relaxit (efter morgonens dos av laktulos, jag har bestämt att jag i alla fall skall köra det några dagar för att få bort det som sitter fast nu - förhoppningsvis kunna gå över till nåt mer tolererbart efteråt) vilken lättnad!! OJ! Det var länge sen jag gick på toa och det hängde ihop. Skitprat jag vet. Men det brukar ju mest vara kladd, kladdblandat vatten eller massa onedbrutna färgglada rester inblandat i sepansgult kladd. Typ. Nu såg det ju nästan normalt ut. Ändå spänner magen upp så fort jag fått bort skiten..  jag är helt säker på vad det beror på: Det sitter mer fast. O laktulosen verkar ju dessutom volymökande. Något som inte är en fördel i en tarm som min, som är trång nog som den är. Nåja, jag hoppas att dagen skall bli lättare ..  besök hos endokrin i eftermiddag och förhoppningsvis en god thailunch. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar