torsdag 31 mars 2011

PROIBS - fruktos

Jag har sagt det förr och sett det förr.. det är många som söker information om PROIBS. Med all rätt. Det är inte en gång vi blivit lovade "mirakelmedel" som skall bota eller lindra våra bråkiga magar. PROIBS är just ett sånt tillskott. Säljs ju till och med under läkares inrådan. Dietist också för den delen. Det skrämmer mig lite att de inte verkar ha koll på vad de pratar om? Om man kallar sig "expert" på IBS borde man väl åtminstone vara ganska medveten om att fruktos är döden för en känslig mage?

Fruktos har dessutom kopplats samman till en rad allvarliga sjukdomar. Mycket intressant finns att läsa på http://www.mercola.com/ där fruktos faktiskt målas upp som nya boven i dramat framför vanligt socker.. fruktos i form av frukt (alltså itne separarat från frukten itself) är inte detsamma som fruktos som används som sötning i diverse drycker, bakverk, mediciner och så vidare. Det är precis lika skumt som vattenmeloner utan kärnor, mänskligt påfund som egentligen inte existerar i den formen i naturen.. den må smaka sötare, vara lättare att svälja (den saknar ju kärnor) men den är då definitivt inte bättre rent hälsomässigt - tvärtom. Mixtrar man med naturens lagar är man illa ute...

En annan sida med tips och råd för IBS och andra känsliga magar är http://www.helpforibs.com/  - där finns en del matnyttigt för den som vill lära sig mer..

Men tillbaks till PROIBS. Nej, skippa skiten och satsa på nåt annat.. i alla fall tills de tagit bort fruktosen ur pulvret.. sen kan vi diskutera..  innan dess.. är detta rena rama mardrömmen för en känslig mage!

Övriga ingredienser kan man ju fixa ihop själv i sin egen lilla cocktail till halva priset eller mindre.. de tar bra betalt de där människorna.. sånt har jag svårt för!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar