torsdag 10 mars 2011

Uppskjutet läkarbesök - i samma sekund som det blev bokat?

Det verkar inte bättre. Jag fick det bekräftat när jag ringde imorse. Fick ju ett nummer till operations koordinatorn av någon av syrrorna igår. Ringde prick tio. Inget svar. Såklart. Telefonsvarare som bad mig återkomma imorgon. Fan heller! Jag ringde igen, o igen o igen. Kom tillslut till växeln på SU. De meddlade att personen jag sökte inte var där idag. Kommer imorgon kl tio.. nja, jag köper inte det. Ringde igen o talade in ett meddelande om att de skulle ringa upp mig.

Det tog tre minuter. Sen ringde de upp. Hade missat stänga av telefonsvararen. Tyckte det var få som ringde?! Hm, undrar just varför.. tur man inte litar på de där systemen längre.. utan ifrågasätter allt som har med vård att göra. O tur att jag ringde idag för att kolla läget..

Den planerade tiden hos Lars Börjsson den 16 mars har blivit ändrad. Nu är det 21e mars istället.. jag tyckte det var för bra för att vara sant.. suck.. fick ett brev idag som bekräftade ändringen. Jodå, visst har de ändrat.. inte tidigare utan senare såklart. Känns redan som det här kan dra ut på tiden?

Jag frågade när min operation planeras att bli av. Ehrm, jo de måste ju prata ihop sig o ha min "tarmdagbok" som jag skall få instruktioner om när jag kommer dit den 21e. Tjena marena heller! Jag har redan börjat! Misstänkte att de skulle föreslå nåt sånt så jag är lite före min tid här.. för det ska fanimej inte dra ut på tiden för att jag ska skriva nån jäkla tarmdagbok! Jag VET hur min tarm är, jag lär märka om den blir bättre - med eller utan att ha det på print! Jag har min blogg om inte annat.. o jag har en hjärna som registrerar varje dag. Jag är ju medveten om varje liten skillnad i min tarm... så jag sa det till henne. Redan gjort! Jag har typ fem dar kvar sen är den klar!

"ojdå" var kommentaren. Hon skulle meddela dem på kolorektal (fint det låter då?!) och försöka snabba på processen med representanter från Danmark osv. "sist" de skulle göra ett sånt här ingrepp fick de förhiner i Danmark sa hon så det drog ut på tiden så den här gången skulle hon höra med dem först. Min hjärna reagerar direkt: "Sist?" Enligt rapporter görs ju inte den här behandlingen på SU.. men jag har ju fått höra från annat håll (medtronic) att så inte är fallet.. alltså de tar ju vissa patienter ändå... men inte officiellt. Hur sjukt är inte det då? Hah, där försa de sig.. de vet nog inte vem de pratar med. Under alla års strul i vården har jag lärt mig att snappa upp såna där små misstag. Men det hade nog vem som helst gjort i mitt fall.

Hur som haver, tiden är ändrad o jag kan inte göra mycket åt det. Bara o gilla läget. Igen. Tredje återbudet den här veckan. Verkar som mitt horoskop hade väldigt rätt i det fallet. Men jag hade ju inte räknat med att det skulle bli så många återbud? Å andra sidan, jag får fel reaktioner på allt.. ett återbud = 3 återbud för mig det borde jag ju fatta.. minst tredubbelt.. jag borde lärt mig. Men tydligen är jag rätt trög på den fronten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar