fredag 25 mars 2011

Kan hundar ha IBS?

Jag tror bestämt Tuffe åkt på en släng av IBS. Han har precis sån där mage som de beskriver.. kanske ska ta med honom till Magnus Simrén och se vad han säger? Han kanske har bättre koll på hundar..? Eller förresten.. not. Jag skulle inte utsätta min stackars älskling för en sådan man. Inte nånstans.

Han har omväxlande hård och lös avföring. Han äter ibland jättemycket och ibland som en liten kråka. Han är allmänt nervöst lagd, har separationsångest... kräsen som få, äter ensidigt.. kräks emellanåt.. är ofta dålig i magen tidiga mornar eller mitt i natten när resten av hushållet sover.. hmm.. ibs?? Sådan matte sådan hund? Han kan väl inte ha invagination också, tro? Stackars krake.. kanske får bekosta en MR för honom med.. men nja, jag besparar honom nog den ångesten.. han mår dåligt nog av att ta blodprov hos veterinären..

Morgonen var just en sådan morgon. IBS morgon? Han satte igång vid fem. Det var bara o dra på sig kläderna o traska ut. Min mage var INTE med på noterna. Men vad gör man inte för sin lille krake? Det var bara att bege sig ut på promenix. Vid halv sex. Tog långa rundan eftersom jag lärt mig att korta rundor innebär fler rundor när han är sån här. Bättre han får springa av sig o göra ifrån sig rejält. Det betalar sig i längden. Om man inte vill ut tio gånger inom loppet av två timmar.. han sussar lugnt i korgen nu. Till Lukas stora förtret. Han gör allt för att få igång honom.. han lider inte av IBS den vovven det är ett som är säkert.. men DAMP? ADHD? Något i den stilen. Han är i alla fall allt annat än en stabil lugn hund! Men den sociala biten är det ju å andra sidan inget fel på!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar