onsdag 9 mars 2011

Det där samtalet gav ju inget..

Hade en telefontid med min läkare på Huddinge idag. Ville höra hur det gått med min tunntarmsmanometri (som jag gjorde i december och som legat klar för påskrift sedan i januari - jag har ju ringt o kollat upp..) men fan att det gav något heller. Han kunde fortfarande inte ge mig något svar för han hade "Inte haft tid.." ?! Inte haft tid? Det var ju "bara" tre månader sen jag gjorde den!! Det är nästan pinsamt. Jag skulle skämmas om jag var läkare.

Hur som helst. Det där samtalet gav för övrigt ingenting alls kändes det som. Ibland är han jättebra att prata med, har nya tips och idéer nya funderingar på gång - men den här gången var det som att tala med en vägg. För mycket att göra på andra håll för att ha tid att koncentrera sig på oss här o nu kändes det som. Tror forskningen tar all tid och tankekraft för tillfället. Bra att någon forskar men vem ska ta hand om oss under tiden? Antalet specialister i det här landet är liksom inte så många.. o dem som finns, dem får vi slåss om.

Kändes inte som han hade någon koll den här gången. Börja svamla IBS igen och hade helt glömt mig magnetröntgen - sen frågade han mig om den gjorts på Karolinska?!! Öhh, nää liksom jag betalade den själv i Göteborg!! Ok, då trilla poletten ner "så var det ja". Den låg visst på röntgenavdelningen o inte centralt i det vanliga "arkivet". Känns ju tryggt.. chansen att den missas är ju ganska minimal.. NOT!

Ingen hade i alla fall hört av sig från Östra, så mycket fick jag fram (morrar argt!) men jag ska tala med deras operationskoordinator imorgon. Fick ett namn att ringa när jag försökte nå dem idag. Jag hoppas hon ska ha lite information åt mig. Min läkare på Karolinska var dock inte jättehappy över att någon som inte gjort de här ingreppen tidigare skall göra det på mig, han had helst sett att det skedde på Århus...men som han sa, bättre detta än inget alls. Han lät rätt trött ärligt talat. Vi är fler som är trötta på västra götaland!!

För att gardera mig kommer jag i alla fall ta med mig min egen cd kopia på MR:en när jag ska träffa denne Lars Börjesson och även det utlåtande jag har från Hans Klingenstierna på Xyrinx. Så den inte kommer bort eller "missas" på vägen. Ligger den inte på rätt ställe känns det som risken är ganska stor.. det gäller att ligga steget före om man ska lyckas i det här livet!!

För övrigt är magen skit idag. Bubblar o jäser och gasar upp sig så in i helvetia (för att vara rak på sak) den har varit total katastrof hela dagen. Ändå har jag lyckats klippa två vovvar, sy två gardinkappor och göra lite pannkakor.. känner mig rätt flitig med tanke på förutsättningarna! SKa va stolt över mig själv som fixat det när jag mår som jag gör.

IBS, jag kan inte släppa det. Varför allt detta tjat om IBS när de VET att jag har mycket större problem än så?? Jag nonchar inte IBS, tvärtom jag lider absolut av det med - men jag är arg att de nonchar problemen med min invagination, min prolaps och min förtstorade tjocktarm! För att inte glömma mitt enterocele. Det är sjukt att jag ska behöva påminna dem om detta varje gång o varje gång är det samma visa "Ja, just det ja.. där har du en poäng..?!!!" Var det inte pga min mr de kallade till krismöte i somras som resulterade i planer på en stomioperation följd av en rektopexi.. som rann ut i vattnet till ingenting för att jag inte lyckades klara mig igenom en stomi?! Det är ju inte dirkekt så att man blir friskare bara för att man inte fixar en stomi.. men det som inte sker direkt har en tendens att bara rinna ut i sanden. Tyvärr. Det gäller att veta vad man pratar om och ha bevis på det för att komma nånvart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar