fredag 25 mars 2011

Fredagsmys för krassliga magar?

Ja, det var ju just det. Fredagsmys. Jag inbillar mig att jag har fredagsmys varje fredag även då jag mår skit. Det är ju fredag! Som om det gör nån skillnad i min värld egentligen.. de flesta dagar ser ju likadana ut. Men jag försöker (jag anstränger mig faktiskt!) för att försöka göra lite skillnad på helg o vardag - just för att jag ska se fram emot Fredagen som vanligt folk! Det funkar i alla fall till viss grad. Min sambo är hemma under helgen, jag är inte ensam med två galna vovvar.. bara en sån sak! Det händer inte på en onsdag ;)

Solen lyser idag.. inte för att det är typiskt fredag (tvärtom) men jag tar det till det idag. Ökar garanterat mysfaktorn! Städade av lägenheten igår så den är fin o fräsch o fredagsren idag.. har förberett lite fiskspett (lagt lax i hemgjord marinad bestående av honung, citronsaft och skal, tamarisoja, chili, ingefära och vitlök) eftersom jag inbillar mig att ju mer "jordnära" råvaror jag använder desto bättre för magen (även om det inte alltid känns eller märks..). Ska servera en avokadosallad till.. mer ingefära i den!! Massa. Bra för matsmältningen och känns otroligt fräscht.. om man gillar ingefära vill säga.

I Indien var ingefäran i princip helig. Jag har varit fast sen dess. Använder ingefära i tid och otid. Man kan ALDRIG få för mycket ingefära ,) Inte koriander heller för den delen. Vissa påstår att den smakar tvål, jag älskar den. Det är väl antingen heller. Kärlek eller hat?

Har gjort en snäll sås också.. om jag tolererar soja vill säga *S* men jag märker i alla fall inte att magen blir sämre med den o inte bättre utan.. så jag äter den i form av yoghurt och mjölk. Undviker andra sojagrejer om det inte är undantagsfall. För mycket soja är inte bra. Har massa dåliga egenskaper som ställer till i kroppen.. jag vet.. men å andra sidan.. finns det någon mat idag (bortsett från rawfood) som inte har det? Även den bråkar ju för mig.. magbesvär värre. Men jag skall försöka återinföra gradvis igen.. kanske efter operationen, när mina tarmar börjar röra sig normalt (hoppas hoppas!) att jag kan äta sånt där utan att ligga pall resten av dagen..?

Tillbaks till såsen. Sojayoghurt, yofu. Blandad med ingefära, citron och koriander. Jag ÄLSKAR den såsen. O att doppa vitlöksbröd i är kanon! Vitlök är inte snällt mot magen men tillagad blir den i alla fall snällare..

Tänkte göra en dessert också.. snäll mot magen? Sött hjälper matsmältningen.. behandlad frukt är bättre efter mat än obehandlad.. så jag kör varma bananer idag tror jag.. med en toppning av mandelmjöl, kokos, sötin och ägg? I min värld låter det som en god efterrätt om man serverar den med lite glass eller vaniljsås.. vi får väl se! Men jag tror det kan funka. Så får vi se vad magen säger.. magen gillar ju inte mat i normala fall.. men det kan bli bättre och det kan bli sämre. Beroende på vad man väljer att äta så att säga!

Fortsättning följer..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar