onsdag 2 mars 2011

På stridsstigen

Jag känner mig verkligen som en bitch för tillfället. Är på stridsstigen så det står härliga till. Förbannad istället för ledsen. Jag har varit ledsen nog. Man kommer ingenvart på det. Skall man få nåt igenom i den här djungeln av byråkrati gäller det fan att veta vad man pratar om och det gäller att stå på sig. Rak i ryggen och veta vad man vill. Tar mycket energi, men vad fan gör man? Jag har inget val. För dem är det pengar, för mig är det chansen att få ett fungerande liv. Kosta vad det kosta vill.

Ringde upp patientnämnden idag igen. Jag skulle ju höra av mig om de inte hört av sig idag. Inget samtal så jag ringde. Självfallet har det här stolpskottet (ja, jag tänker kalla honom så tills han hör av sig och har nåt positivt att komma med!) på Östra inte hört av sig till dem ännu. Över en vecka sedan han fick mitt ärende på sitt bord. Man kan undra hur lång tid det kan ta att läsa en journal?! Eller lyfta luren och ringa ett samtal.. så att säga. Lång tid tydligen. Inte konstigt folk hinner dö i det här landet. Läkarna hinner ju inte reagera innan det är försent! Effektiv vård? Tja, om man vill slippa besvärliga patienter i alla fall.

Hur som helst. Hon skulle ge dem ett par dagar till och sedan ringa dem igen. Jag litar dock inte på att något kommer hända som är till min fördel i det fallet. Heller. Jag har liksom vant mig vid motgångar.

Jag mailad även mannen på hälso och sjukvårdsutskottet som skulle återkomma till mig denna veckan. Inte heller han hade mer att komma med - ännu. Han hade kommit en bit på vägen, skrev han. Men han behövde mer tid.. ja, tid är en värdefull resurs. Men den rinner snabbt iväg om man inte ser till att ta hand om den på rätt sätt. Jag spiller ingen för tillfället. Jag ska ha min behandling. Jag SKA ha min behandling. Jag tänker, som jag redan förklarat, göra det som står i min makt för att få min vilja igenom. De får hata mig om de vill jag har ju inget att förlora på den saken. De har ju inte hjälpt mig tidigare så som sagt.. inget att förlora från dem.

Väntar på ett samtal eller mail från kontakten jag fick igår. Får se vad hon har att komma med. Jag hoppas det skall leda till något bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar