måndag 14 mars 2011

En "Normalt onormal" vardag

Har nog inte satt det på papper nån gång. Hur hela min dag ser ut. Nu blir det ju inte papper här heller, men datorn får duga. Rätt skrämmande läsning, även för mig - med tanke på att det är så här mitt liv ser ut.

06.00-06.45 Tar en resolor. Går upp o dricker min gröna dryck, lite yoga, en dusch och förbereder hundmat, bäddar, slänger i tvätt i maskinen, ev sätter jag bröd på jäsning..
07-07.30 Resulax. Lägger mig på brädan. Har med TiKei sminket och sätter på mig min mask för dagen - upp o ner? Naturligtvis. Slänger ev iväg nåt mess o kollar hur mamma mår om jag inte pratar med henne på telefon.
08.00 (ca) dags att försöka gå på dass! Oftast i alla fall. På minuten, Det är nu det gäller. Sätter ribban för hur resten av dagen ska bli. Går det bra? Inte bra?
08-05 (ca) intar brädan igen. Oftast gick det inte så bra,massa resulax kvar i tarmen och vätska på den.. tarmen har kört ihop sig rejält nu gäller det att få den på plats inför nästa försök
08.10-08.30 toaförsök nummer två. Lyckas jag? Inte? Kanske kommer det (oftast) bara slem o då sätter helvtet med magsug och obehag igång direkt. Bara o härda ut. Har jag tur lyckas jag gå på toa en gång till och då får jag förhoppningsvis en ok promenad med hundarna i alla fall!

08.30.9.00 nånstans här i krokarna går jag med hundarna, vi är ut ungefär en halvtimme. Kommer hem, matar dem (klickar lite) på var sitt håll de ryker ju ihop annars.. trugar med Tuffe och håller igen för Lukas. Sätter på kaffe. Tar fram min yoghurt och det jag förberett tidigare under morgonen. Nötter, torkade aprikoser, några dadlar, lite banan.. renee voiltares granola (MUMS!) jag älskar min frukost!! Hänger upp tvätt om jag kört en maskin..

09.15.09.30 - ungefär nu får jag tid att käka frukost. Cykeln. Jag kan ju knappt sitta o äta på morgonen utan att det kör igång o då får jag ju inte i mig... det kommer upp... så jag försöker sitta på min cykel o käka. SJukt? Ja, det låter så. Surfar runt, kollar mailen, läser mailen.. googlar runt.. skriver på min blogg (ja, just det den här!) ser hundarna frustrerade nedanför som vill leka mer NU!

10.30 ca- brukar jag kliva av cykeln. Förebereder lunch, städar lite om jag hinner, skojar lite med hundarna.. bakar ev lite.. förbereder lunch åt Anders (lådor). Dags för resulax igen. Intar brädan.. spenderar ca 30 min på den efter frukost. Försöker gå på toa, går oftast snabbare efter frukost. Oftast mer diarré som sitter fast.. två försök brukar jag ge det. Andra gången oftast slem. Har jag tur här får jag bort det som spänner ut magen och då får jag ett par lugna timmar.. har jag otur (oftast) har jag molvärk och sug fram till lunch.

12.00 går med hundarna. Allt från en halvtimme till en timme.. försöker få dem lite stimulerade. Matar dem när jag kommer hem. Leker lite med dem.
13.00 käkar lunch. Helig tid för mig. Vid matbordet. Funkar bättre på fm. Läser nån tidning.. Försöker TUGGA och äta SAKTA. Försöker undvika saker som skapar jäsningar..
Mellan 14-15 ungefär sköter jag resten som behöver göras innan jag får inta cykeln igen då magen kört ihop rejält. Spenderar ca en timme på den. Surfar o skriver o gör annat jag kan göra på datorn. Emellanåt lägger jag mig på soffan och försöker knåda bort den luft som sätter sig fel i tarmen och gör att jag håller på att tuppa av. Vid tre eller halv fyra käkar jag ett par bitar choklad, lite frukt och en grön smoothie. Ibland några dadlar och en egen chokladboll.. chokladmaja!!

Vid 16-16.30 är det dags för brädan igen. O mer resulax. Två försök även här.. brukar vara svårare att få bort nu. Oftast massa gaser i vägen.. gör ont.. värker i tarmen.. två försök även här.. ibland måste jag ta mer resulax för att få bort det jag inte lyckas få med första omgången för att undvika kvällens kommande helvete. Det brukar oftast inte lyckas nåt vidare. Kvällen är min värsta tid på dygnet. Helt slut. Går inte nån lång vovvepromenad och när jag väl degat ner i soffan vill jag helst inte resa mig. Halvligger. Knådar bort luft.. sista vovvepromenixen vid 17.30-18. Går nån kvart. De brukar va nöjda med det eftersom vi är igång ganska mycket under dagen. Matar vovvarna o ev klipper klor, tvättar deras öron. Skall de klippas i pälsen blir det före eller strax efter lunch under min effektiva tid..

Vid 18.30-19 käkar jag kvällsmat med Anders som förhoppningsvis kommit hem. Mackor o nån smoothie med massa skumt i som jag blandat ihop. Magen kör som fan. Knåda i soffan, halvligga i soffan, äta, knåda, se på tv.. knåda.. ja, så fortsätter det tills jag lägger mig vid tio.. tar en melatonin night för att få sova.. är det riktigt jävligt o tokjäser tar jag en sandostatin injektion .. annars hoppas jag få sova.. sömnen behövs!

Där är min dag. Inrutad? Ja, nåt så in i norden! Flexibel? Knappast. Motsatsen skulle jag säga. Handikappande? JA! Resbar? Nej. Men min bräda har sett många av världens hörn, den saken är säker..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar