måndag 14 mars 2011

Psykiskt slut

Idag är jag faktiskt det. Riktigt jävla psykiskt slut. Magen har varit jobbig hela dagen. Vill inte alls vara på min sida. Bubblar, puttrar, jäser - känns allmänt jobbig och sätter sig emot alla försök att få den lugn från min sida!

Hormoner? Jag vet inte, men jag har en känsla av att det kan vara det. Ligger rätt i tiden så det är väl bara att stå ut. En veckas värre helvete än vanligt, mm ser verkligen fram emot det. Inte. Lite mensvärk kan jag ta. Ganska mycket mensvärk också för den delen. Men min vanliga onda mage x 10 PLUS en molande mensvärk och uppspänd mage som är jävligare än jävligast det har jag lite svårt att hantera. Det sätter sig liksom på skallen också. Blir totalt psykiskt slut.

Hade nästan tänkt bege mig ut o springa idag men orken finns inte. I skallen. Kroppen hade säkert fixat det, men ögona hänger och huvudet spränger.. hjärnan säger åt mig att låta bli. Kroppen vill röra på sig. Det blir cykeln. Vad ska man göra liksom..

Jag undrar hur en "Normal" människa känner sig när hon vaknar på morgonen? Utan att vakna av en värkande molande bubblande mage vill säga? Jag minns inte hur det kändes. Jag minns inte hur det var att ha en mage som INTE kändes HELA tiden. Jag minns inte hur det var att kunna göra saker spontant och slippa denna inrutade vardag med minutiös (ok kanske inte så noggrannt men principen..) planering? Det vore så skönt..  tänk, en dag utan magvärk! Tänk, en dag utan massa planerande, bräda, cykel.. ja allt sånt där som genomsyrar min vardag. Fan, vad skönt det vore!

Nu är jag bara trött. Har trots det städat, lagat två luncher åt sambon, ätit själv såklart, gått me hundarna, slängt iväg några mail, tvättat, planterat om lite blommor.. jag får vara glad för det lilla som jag faktiskt tar mig igenom med bravur. Jag får gjort mer än de flesta när de går hemma tror jag. Fast jag gör det på halva tiden. Jag har ingen tid att söla med. Det är de timmar mellan brädan och cykeln jag kan utnyttja o då gäller det att vara effektiv. Jag har lärt mig att sätta in racertakten när det väl gäller. Det gäller det mesta. Handling är inget undantag. 40-45 minuter från dörr till dörr inklusive handling, betalning och inlastning är rätt bra jobbat tycker jag..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar