tisdag 22 mars 2011

SPA helg

Det var en härlig getaway vi fick. Ok, vädret lyste med sin frånvaro. Så även den utlovade solen. Ju längre bort från Stenungsund vi kom desto gråare blev himlen. Väl nere i Varberg var det riktigt, riktigt pissgrått. Regnet hängde i luften och marken var plaskblöt. Intrycket av hotellområdet var till en början sådär. Kändes som ett sanatorium. Men det ändrades ganska snart.

Började med en lunch i restaurangen. Det ingick ju trots allt. Efter en bråkig magmorgon kanske det inte var den bästa starten på dagen.. med buffélunch vill säga. Massa konstiga blandningar, goda bröd, goda röror, fisk, bönor, linser.. kaka, kaffe.. tja, det blev FÖR mycket av allt och FÖR konstiga blandningar för att magen skulle palla med. Försökte bli av med lite luft på rummet. Gick sådär ärligt talat. Trodde jag fått bukt med en del men anade att detta snabbt skulle ändras. Så rätt jag hade. Tog inte många minuter innan jag höll på att värka sönder. Magen Växte och VÄxte och VÄXte. Tills den var stor som en badboll o kändes som den skulle spricka. Promenaden hade annars varit ganska fin. Väldigt fin, förlåt. Om solen hade visat sig och regnet hade hållit sig borta. Den var fin ändå, men lite av charmen försvann såklart. Vädermänniska som jag är. Nyanserna blev liksom grå.. olika varianter av grå?!

skulle kunnat se Danmark? 

Men det var en härlig promenad trots allt. Efter ett brädpass på rummet (självfallet var brädan med, vi försökte inte ens dölja den.. snacka om att personalen kolla lite snett me tanke på att det fanns hur många brädor som helst i hotellets eget gym.. de trodde nog vi var värsta fitnessfreaken.. ;)) beslutade vi oss för att testa gymmet- som med det mesta andra så ingick det ju! Sagt o gjort. Vi tog oss dit o vi körde - nästan själva tack o lov -ett pass på ca en timme. Gjorde jag rätt? Förmodligen inte! Men skönt för en full mage att skaka om lite..  sen blev det bad. Några gamla tanter med hängtuttar förklarade i duschen att det var ett "Blivande mamma pass" på gång i bassängen som just startat. Shit. Vi intog alltså den "varma bassängen" istället o spenderade nån halvtimme där - innan mina händer o fötter började skrumpna ihop o hyn klia av allt klor..

Fixa en liten drink på rummet, skåla, tog några foton .. :)

Kunde varit tjusigt? Men det var i alla fall in action ;)

Sen var det dags att (återigen) bege sig till matsalen o inta kvällens middag - som ironiskt nog bestod (i mitt fall) av precis samma rätt som vid lunch, dvs ångkokt sej med slungad färskpotatis o grönsaker. Ok, de hade ändrat grönsakerna. Vid lucnh var det wokade morötter, nu var det wokade sockerärter. Såsen (som vid lunch var en santa maria tacosås upphottad med lite smokeykrydda?) var väl också ändrad till nåt slags passerade tomater med salt? Under all kritik! Men fisken var i alla fall god o så även potatisen ;)

Förrätten (som bestod av en kall buffé) var helt ok. Räkorna var kanske inte direkt tiptop (frysta) men resten var som sagt helt ok. Dock åt man (återigen) för mkt.. efterrätten var vi ensamma om o sitta kvar o äta.. verkade som resten av PRO gått o lagt sig. Vi hade en trevlig kväll. Servicen var tiptop. Somna inte förrän efter ett o försov mig på måndag morgon. Händer inte varje dag. Men oj så skönt det var att bara komma bort.. dock tyckte magen att jag varit borta länge nog igår när sviterna efter helgens misshandel slog in.. man ska inte tro att man är frisk när man inte är det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar