tisdag 15 mars 2011

Löprunda numero två

Tog mig faktiskt ut på en löprunda ensam idag. Andra gången på mindre än än vecka. Första gången tillsammans med sambon. Nu fick det bli ensam, eftersom han 1) jobbar 2) är krasslig (läs förkyld.. man vet ju hur det är när en karl är förkyld..). Hade alltså inget annat val om jag skulle ta mig ut. Så det fick bli så.

Drog på mig mina flashiga löparkläder (de är rätt flashiga om jag får säga det själv ;)) o snöra på mig skorna. Ser nog mer rutinerad ut än vad jag är me tanke på de där kläderna. Men de är skönare att springa i, det är ett som är säkert. Har annars alltid avskytt tights. Tycker de ser smått förjävliga ut. På andra vill säga. O då har de ändå tonade muskler lite varstans, till skillnad från mig. Är mest spinkig. Ännu spinkigar när jag drar på mig tights såklart. Men jag har bestämt mig att skita i det. De funkar bra att springa i, med vindskydd fram på benen och mer luft där bak.. bra för mig :)

Ser hur folk glor på mig där jag drar fram. Försöker hålla en lagom snabb takt utan att tokspringa. Jag joggar mest, fast lite snabbare än jättelångsamt (hur låter det?). Flera vänder sig om. Jag kan nästan ana vad de tänker "en så smal tjej ska inte vara ute o springa, hon är säkert anorektisk" - varför tror jag att de tänker så? Jag kan se minerna och blickarna, och jag har fått höra det förr. Hur smal och anorektisk jag ser ut menar jag. Folk ser helst att jag sitter till i soffan och svullar onyttigheter. Då är jag "sund" - eftersom jag behöver lägga på mig i vikt.

Inget snack om saken, jag BEHÖVER lägga på mig i vikt. MEN jag mår apa av att sitta still o vräka i mig skitmat. Kroppen lägger av. O röra på mig måste jag för att den över huvud taget ska knata på.. så vad gör jag? Satsar på att göra andra nöjda genom att svulla i soffan eller tar mig ut o springer o gör det bästa jag kan för att få kroppen på min sida - så jag kan äta när jag kommer hem UTAN att det går åt helvete direkt!? Svaret är - i mina öron - ganska enkelt. Jag tar mig ut. De får glo bäst de vill.

Det sjuka är att folk har mage att kommentera öppet. Peka, som om jag vore nåt slags exotiskt djur. Att säga till någon att hon borde lägga på sig i vikt eller att hon är alldeles för smal - rent av spy ur sig att någon är anorektisk - utan att veta vad som ligger bakom.. det är fan inte klokt! Att nån är fet får man inte knysta, nej hysch pysch stackars tjocka madame eller stackars tjocka gubbe som inte kan unna sig av livets goda.. men för fan snöra på er skorna o ta er ut o spring då?!! Samma sak? Same shit different shape?!

Eller hur det nu var.. jag blir bara så trött.. om folk kunde döma lite mindre och tänka lite MER så hade världen varit en bättre plats att leva i. Grejen är ju att jag äter SOM EN HÄST. Men det tas inte upp som det ska. Jag har en kass tarm. Hur är det med alla tjockisar? Har de också kassa tarmar? Som tar upp FÖR mycket? Eller låter de bara bli att röra på sig och äter för mycket? Jag kan inte döma någon utan att veta. Jag kan bara döma efter det jag faktiskt vet. Jag kan tycka o tro och tänka, men jag passar mig fan för att vräka ur mig såna idiotier. Speciellt till folk jag inte känner.. nej, fy fan säger jag bara.. om folk kunde sköta sig själva lite mer istället för att lägga så mycket energi på att klanka ner på andra..

Tack, där fick jag det sagt också. Skumt att jag blir så upprörd när jag egentligen bestämt mig för att inte bry mig. Min mamma har sagt åt mig att skita i att folk glor.. skita i att de kommenterar.. jag vet. Jag vet att jag har en sjukdom som inte syns utanpå, annat än att jag är smal. Jag vet att jag äter och att jag äter ordentligt. Mer än någon nånsin kan ana som inte känner mig. Jag har inget att skämmas för. Men jag skäms för folk som dömer mig utan att våga fråga. Då föredrar jag att kunna svara för mig.

Så jag fortsätter snöra på mig skorna.. dra på mig mina fräcka löparkläder och se ut som en tanig liten tjej som inte käkar ordentligt. För jag värnar om att få må bra. Jag värnar om att få min mage att funka och jag blir inte smalare av att jag skakar runt tarmarna lite grann. Förhoppningsvis får jag istället lite muskler på köpet och ett flås som kan hjläpa till att öka näringsupptaget!? Vad vet jag, vetenskap har inte funkat hittils på mig så kanske det som inte är vetenskapligt bevisat kan det.. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar