torsdag 24 mars 2011

Frosseri frossera..

Det sägs ju att frosseri är en av de sju dödssynderna. Jises, jag borde - logiskt sett - varit död för länge sedan.. så många dödssynder som jag begått så.. tydligen har jag, precis som katterna nio liv? om inte mer..

Var och träffade en gammal lärare igår. Lite cateringsnack.. trevligt återseende måste jag säga! Han såg inte en dag äldre ut.. vilket fick mig att undra vad jag bär på för dåliga gener egentligen? Jag ser ju åtminstone tio år äldre ut nu än jag gjorde då.. och det är ju ungefär så länge sen jag såg honom sist!

Svulleriet (ursäkta frosseriet) började redan där. Han bjussa oss på hembakt bröd (gudomligt gott såklart!) som frugan hade bakat och en kopp kaffe.. till det kallrökt lax o grönsaker. Jag som inte ens är speciellt förtjust i kallrökt lax.. den påminner min om sushi (den råa fisk varianten) och jag har inte bara liiiite svårt för konsistensen.. missförstå mig rätt: jag gillar sushi till den grad att jag äter risbollarna, de vegetariska alternativen, jag älskar wasabi och jag gillar räkvarianten (den är ju inte rå) men fisken.. nej tack! Dock smakade firren igår över förväntan. Jag vet inte om det var ögonblicket, nostalgin som gjorde det men något var det och jag tryckte i mig två stora skivor! Jises. På hemvägen fick jag upp mitt sötsug...hade förberett mig med nötter i en påse i fickan.. jag går ju ingenstans utan mat! ;)

Nu hade jag egentligen inte behövt dem eftersom vi fick mat serverad.. men eftersom de fanns där.. kunde min hjärna inte motstå frestelsen.. så den gav efter... o påsen tog slut! Var typ en o en halv deciliter mandlar o cashew.. bra? Nja, jag vet inte jag.. 

Det fortsatte när jag kom hem. Magen var förvånansvärt lugn, kanske för att jag inte gav den en chans att svälla ut.. men det brukar ju å andra sidan inte göra nån skillnad.. den skiter i vad jag ger den för chanser eller inte den spänner ut ändå! O stannar av..

Hur som helst. I kylen fanns två färdiga mackor.. hembakta med nötter o frukt i.. jag hade ju inte räknat med att vi skulle få mat där. Så jag tryckte i mig först en, sedan två.. o sen en portion glass o ett glas havremjölk med chokladsmak. Hm, magen sa "NEJ TACK INTE MER" när jag la mig hade den där behangliga känslan försvunnit och bytts ut mot en mer oangenäm känsla av sprickfärdighet. Konstigt..? Inte! Vaknade imorse med dunkande huvudvärk och magont..   frosseri går inte ihop med en tarm som inte fungerar. Det är ju bara så enkelt. Tänk om min lilla hjärna ville fatta det också.. det gör den ju egentligen.. men ibland åker jag dit ändå. I stundens hetta så att säga!

Idag ska jag försöka ta mig ut på en liten löprunda. Nu har jag vilat (läs inte varit ute o sprunigt) på ett par dar så nu är det dags o ta sig i kragen igen! Skaka om fläsket och pressa ner lite mer ;)

Jessicamacka med avokado o kalkon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar