torsdag 22 mars 2012

Mail-lycka

Igår var det bästa som hände på dagen att min läkare från Sthlm ringde och faktiskt hade nån form av plan. Imorse (eller kanske idag?)är det bästa som hänt att han faktiskt skickade det mail han lovade med ordination på läkemedel de kan använda på NÄL om något går åt pipan...  sjukt att man kan bli glad över något sådant? Falsk trygghet kanske, men i alla fall någon form av backup plan! Det behövs i tider som dessa..

Han meddelade dessutom att brevet från NÄL faktiskt kommit fram igår eftermiddag. Tur det. Då kanske han till och med hinner svara min läkare där personligen.. så slipper jag komma dragandes med mailkopior.. känns liksom inte rätt att jag ska behöva förklara för läkarna vad de ska göra om saker och ting inte går som planerat men känns som jag ändå gång på gång måste göra precis just det. Jag skall ordinera mina egna läkemedel och jag skall veta vad som är bäst för mig. Ibland vet jag det men långt ifrån alltid. Nog för att man blir sin egen läkare ganska fort (nåja efter tio år är jag väl ganska insatt!) men det betyder inte att man kan de kirurgiska bitarna också..  där är jag fortfarande en gröngöling.. eller en kalv på grönbete.

Fick de där hemska kramperna i mellangärdet inatt igen. FY FAN! Hemskt är det. Vet inte vad jag skall göra när detta inträffar eftersom inget jag gör tycks hjälpa??

Solen lyser idag, alltid något. Spenderat en halvtimme i telefonkö till Fröja, barnmorskemottagningen, och blivit utkastad ur kön 4 ggr (!). Det gäller att hålla sin korta stubin lång..  om man inte ska tappa greppet om situationen totalt. Tiden som jag tänkt omboka gick inte att omboka eftersom BM har fullt nästa vecka. så det blir en stressig onsdag.. först BM sedan kirurgen.. på tal om det.. tarmen blir inte direkt bättre för var dag som går.. jag undrar hur länge detta skall hålla o ifall jag fixar att gå en vecka till med de här besvären. Svullnar mer o mer o hur mkt kortison o skit kan man stryka på eg utan att det gör mer skada än nytta???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar