torsdag 2 februari 2012

Om besparingar inom förlossningsvården

Det här är skrämmande.. vi har redan märkt av det, jag och min man. Man tror - i sin naiva värld- att gravida har förtur inom vården. Så är det inte. Inte i vårt fall i alla fall. Kanske beror det på att jag inte är "enbart" gravid, att jag dessutom lever av svåra och komplicerade tarmproblem. Man vill inte ha med mig att göra?

Trots att vi går på både vanliga mödravården samt specialmödravården på Östra har vi fått föga hjälp under resans gång. Många gånger har vi sökt dem, få gånger har vi fått tag i någon som kan hjälpa oss ens på telefon. Ingen tillgänglig att svara på våra frågor. Flera gånger har det varit akut men då har vi hänvisats till gynakuten. Fantastiskt? De lovade att hjälpa oss med tarmproblematiken i kombination med graviditeten och att underlätta detta så mycket som möjligt för oss men vad har hänt sedan dess? Två besök? vad har de gjort? Kört lite ultraljud och lovat guld o gröna skogar som de sedan inte kunnat hålla.. man blir skrämd av vårdsverige. Allt handlar om pengar.

När jag läser om besparingarna på Östra (ja, vi har ju läst en hel del om just Östra sista halvåret, fan att det är där man går?!) blir jag lätt mörkrädd. Vem ska hjälpa oss om det går åt skogen? Vem ska se till våra speciella behöv när specialkompetensen verkar uthyrd eller utsjasad till bemanningsföretag? Skall vi vänta på att någon skall få ett sms och förhoppningsvis infinna sig i tid? Kanske borde man flytta utomlands.. där de har  insett vikten av att ta hand om sina medborgare. Innan det är försent.

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.846056-politiker-sparar-pengar-pa-mammors-bekostnad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar