söndag 5 februari 2012

Eftermiddagsuppdatering

Söndag eftermiddag. Jag minns på den tiden (det låter länge sen men så länge sen var det faktiskt inte) när jag kämpade med jobbet. Då var Söndag eftermiddag inte direkt min favoritdag på veckan. Snarare tvärtom. Värre än måndag morgon faktiskt. Det var liksom hela arbetsveckan som väntade framför en, helt orörd och en hel vecka kvar till nästa helg. Fredag morgon gillade jag. Man hade fredagsmyset att se fram emot och en hel helg till "återhämtning". Den där återhämtningen som sällan blev så bra som man hade hoppats - mest för att den långa veckan sabbade alla chanser att under två ynka dagar få rätsida på magproblemen.

Nu, när jag inte klarat av att jobba normalt på ett par år, har jag hittat en annan rutin. Alltså, jag försöker göra skillnad på vardag och helgdag - men söndagar är fortfarande ingen favorit. Jag har min egen "jobbvecka" även om den inte innebär att jag åker iväg till ett traditionellt arbete som "vanligt folk": För mig är det viktigt att känna skillnaden.. att allt inte bara går i ett. Skall man klara av det och känna sig meningsfull måste man hitta en rutin i allt. Oavsett om man går hemma eller är på arbetet. Nu önskar jag självfallet att jag kunde jobba som "normala människor" men så länge jag inte kan det.. gör jag mitt bästa av det som är. Idag bestod det av att röja garderoben, laga mat till hundarna och rensa lådor.. kanske inte det roligaste söndagsgörat och inte vad jag lovat mig själv (Det vill säga inte "jobba" på helgdagar) men det kändes ialla fall gott att få det ur världen.

Magen? Nej, den är inte bra idag heller. Värkte upp ganska fort efter att jag fått den under någorlunda kontroll. Innan lunch med andra ord. Men, jag är glad för att jag står på benen. Man vet aldrig när det smäller till o man ligger där o lipar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar