onsdag 7 september 2011

Västra Götalands sjukvård SUGER

Det är det minsta jag kan säga. Fick det bekräftat återigen idag - av en läkare inom Västra Götaland! Kan man få det mer svart på vitt? Han beklagade och sa att det inte är det bästa länet att vara patient i.. nä, det ska gudarna veta att det inte är. Han sa även att "så här får det inte gå till, men tyvärr gör det det ändå.." jo, jag vet det med.. det är SJUKT!

Fick ett mail idag som gjorde mig upprörd. Fler än jag som inte får hjälp. Blir nån förvånad?? Jag blir så förbannad att jag nästan skakar. Kanske dags att gå till tidningen snart, trots allt. Lika vård på lika villkor var det inte så?? Vad hände med oss som haft oturen att bosätta oss här, eller födas in i detta län? Ah, jag blir bara så arg. Svårt att få nåt konstruktivt ur det. Men å andra sidan.. det är när jag är som mest förbannad som jag får mest gjort. Konstigt som det må låta.

Ur all frustration kom en kanelbulle. Eller rättare sagt jag tryckte i mig en kanelbulle. Gott! En stor fet kanelbulle var det och magen sa KABOOM, men idag kände jag att jag var värd en kanelbulle. Var så jäkla sugen. Jag ska inte göra det till en vana. Min mage får stå ut med så mycket konstigt skit ändå. Den behöver inte mer att ta hand om än den redan har. 

2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig, min mage har bråkat i flera år och jag höll mig borta från vården så länge jag kunde men sen julas när allt förvärrades så håller läkarna på att undersöka och vela med det. Nu har det gått 10 månader och man har inte ens hittat diagnos vad jag lider av och det dröjer så länge mellan varje undersökning att man blir fruktansvärt frustrerad och besviken på vården och läkarnas kompetens här i västra Götaland.

    Jag bara hoppas att jag nån gång får träffa en läkare som kan sitt jobb och är engagerad och bry sig om sina patienter !

    Jag gillar din blogg och läser alla dina inlägg och lider med dig eftersom jag nu förstår vad du och alla som hamnar i samma situation måste genomlida pga läkarnas ignorans och bristande kompetens.
    Kanske det är dags att göra en riktig uppror och uppmärksamma denna oförrätt som orsakar så mycket lidande för oss som verkligen behöver hjälp !

    Ge inte upp och fortsätt blogga och kämpa för det finns människor som, likt dig, finner sin tröst att läsa dina rader och har medkänsla att förstå vad du går igenom. Du är vår språkrör till samhället och jag önskar att jag skulle kunna våga göra samma sak trotts allt helvete vi går igenom men jag är ändå glad för du både vågar och orkar göra det som vi tänker varje dag men hittar inte ord att uttrycka det. Du ger oss hopp och ljus i våra mörka tillvaro att inte ge upp kampen mot sjukdomen som allt fler drabbas av i våra allt mer stressiga samhälle !

    SvaraRadera
  2. Hej Ludwig! Tack för alla fina ord! Jag vet inte vad jag ska säga.. får så många mail och kommentarer från personer som, likt dig och mig, dagligen kämpar för rätten till att få en hållbar diagnos, en fungerande kropp och inte minst en läkare som bryr sig. Tyvärr är de alltför få. Speciellt i det här länet. Prestige och pengar verkar viktigare än den enskilda patienten, detta bevisas gång på gång. Lillebrorskoplexet på den här sidan av landet är ganska skrämmande. Tänk om man kunde samarbeta över gränserna för att göra det bästa för sina patienter istället för att vägra dem behandlingar/undersökningar som skulle kunna ge dem ett liv med mer värdighet?

    Att folk går sjukskrivna och mår psykiskt dåligt av en ständigt bråkande mage verkar spela mindre roll, pengarna kommer inte från samma kassa..

    Min plan har länge varit att uppmärksamma denna oförrätt som drabbar inte bara mig utan så många andra i samma situation som jag, men det krävs mer en en liten själ som jag för att lyfta upp det här problemet i ljuset. Jag kämpar på så gott jag kan och jag hoppas att vi blir såpass många en dag att vi tillslut inte går att ignorera. Att stå på sig kommer man långt med, att inte ge upp är a och o.

    Tack återigen för dina fina ord! Jag fortsätter min kamp mot socialstyrelse, överläkare, sjukvårdsutskott.. politiken i största allmänhet - för det spelar ingen roll vad riktlinjerna säger så länge man fortsätter tolka dem på olika sätt inom de olika regionerna. Lika vård på lika villkor är ett lika stort skämt som att fattigdom inte existerar.

    SvaraRadera