onsdag 21 september 2011

Magvänlig mat? Not

Har varit en sån där frestelserik dag idag. Började redan imorse. Stooor frukost. Kan jag skylla på att maken jobbade hemifrån idag? Nej, jag kan nog inte det. Hans frukost var nämligen inte vidare enorm. Åt dessutom före mig. Det var MIN egen frukost som hörde till den kategorin. Ensam. Sen dess har det bara fortsatt.

Käkade en STOR portion spaghetti (dinkel) med hemlagad kycklingfärs. Ja, jag vet! Jag försöker lära mig äta kyckling igen. Inser att jag behöver variera mina proteinkällor lite mer eftersom jag så lätt blir överkänslig. Lax och sojaprotein varje dag funkar inte så bra i längden. Så jag försöker med kyckling. Kamouflerad i massa smakrik sås och söndermald till fördärv ;) det smakade bra. Alltför bra. Åt på tok för mycket.

Vad gör jag då? Ont i magen, grinig o jävlig..  jodå, jag sätter naturligtvis (!?) igång och gör en chokladpudding och ett gäng chokladbollar. Som jag planerar att sätta i mig ikväll. Kruxet är bara att chokladpuddingen inte vill stelna.. kan hände det beror på att jag la i en massa jordgubbar i botten..? Jag vet inte. Tycker inte det borde spela nån roll. Kanske ett tecken till mig att jag borde låta bli att äta den där..

Chokladbollarna var nog lite nyttigare. Bestod av dadlar, katrinplommon, osvavlade torkade aprikoser, mandelmjöl, kokosmjöl, rå choklad, kokos.. tja, det var det. De smakade dessutom gudomligt gott. Jag vet att det inte låter så, men det är faktiskt helt sant.

I väntan på att chokladpuddingen skall stelna stoppade jag så i mig ett par bitar mörk choklad med mandel i. Svulleri, svullera? Bara att beklaga. Imorgon får bli en dag i lite mer hälsosamt tecken tror jag. Om jag inte ska sluta som en barbamamma på samma sätt som jag känner mig som en!! :-/ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar