måndag 26 september 2011

Skogspromenader bra för en bråkig mage!

Var ju ute på kantarelljakt med maken igår. Kom hem med storfångst av både svamp och skogens alla insekter. Badrummet kryllade av skumma insekter när vi kom hem. Förmodar att de flesta av dem hade bestämt sig för att hänga med i mitt hår. Urk. Men nu har jag i alla fall sanerat bort de flesta av dem ;) nån har säkert bosatt sig i duschen vad vet jag.. det lär väl visa sig med tiden GAH!

Hur som helst. Den där promenaden i skogen (läs branta bergen) bland stock och sten gjorde gott för en jävlig mage. Kunde vara ute bra mycket längre än jag normalt brukar när jag går på plan mark, så det där ojämna underlaget och att vara tvungen att kliva över högt och lågt gjorde definitivt gott för både kropp och själ. Det kändes att man varit ute och skakat runt när man kom hem. Sen att jag var nära att trilla nerför berget x antal gånger hör kanske inte till saken? Tur man har med en van gubbe som tar emot en när man slinter på den hala mossan.. rekommenderas inte för barnfamiljer! Men det finns ju svamp överallt i skogen, man behöver ju inte bege sig ut på bergsbestigning för att komma åt skogens gud.. även om jag tyckte det var ett ganska trevligt äventyr att komma ut på. Svampar eller ej :) Verkade ju dessutom inte vara ett ställe folk normalt besöker för att plocka svamp på, vilket var desto bättre för oss när vi väl sprang på dessa snår av trattisar och gömmor med stoooora guuuuula fina kantareller.

Makens middag igår smakade mumsmums! Synd att magen ville kasta upp den hela tiden bara. Förtog lite av tjusningen, men smaken var det fanimej inget fel på. O biffarna var inte det minsta gummilika den här gången. Han har lärt sig, karln min. Maizena hör inte hemma i biffar. Ska man binda med något är ägg en utmärkt råvara för den sakens skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar