söndag 25 september 2011

Kantarelljakt

Det blev en fikarunda i spåret med vovvarna o maken idag. Fikaryggsäcken inte minst. Gick inte hungrig från den promenaden heller ;) Varm choklad smakade otroligt gott i höstskogen!! Vovvarna var inte lika pigga på att gå idag, vilket var lite synd. Har ju inte direkt varit min egen bästa dag, vare sig humör eller orkesmässigt. Hälsan o magen har inte varit på min sida.

Bestämde mig dock, trots spykänsla o en sprängande badboll till tarmpåse (mage) för att glädja gubben o hänga med ut i skogen o plocka svamp. Är rätt bra på att hitta kantareller om jag får säga det själv - det blev bekräftat inte minst idag ;) Blev dock en betydligt längre o mer krävande skogspromenad än jag hade tänk mig från början då vi bara hitta några ynka trattisar där vi hade tänkt leta från början.

Efter en o en halv timme i skogen bland stockar sten o kryp och mossa i håret kom vi hem med två stora påsar trattisar och en rejäl hög stora kantareller. Lycakad jakt med andra ord. Sörplar lite blåbärssoppa nu för att stilla den krampande tarmen. Funkar? Sådär. Ser fram emot kvällens middag som består av hederliga svenska köttbullar (utan kött för min del ;)) med lingon, brunsås (trattissås) och kantareller.. o svensk potatis såklart. Det ska bli gott. Riktigt gott. Maken får en eloge för att han ställer sig bakom spisen idag. Det tackar jag för. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar