måndag 19 september 2011

Urinvägsinfektion, Urilan mm

Det har varit en trevlig helg men samtidigt en väldigt jobbig sådan. Åkte i fredags upp till min kusin i Strängnäs och blev under helgen omåttligt bortskämda med god mat, mycket mat och trevligt sällskap! Oj, vilken gourmetkock min kusin är!

På fredagen bjöds vi en gudomligt god fisksoppa, naturligtvis med hemlagad fond.. därefter en fantastiskt god chokladsorbet (fast jag skulle snarare kalla den en härligt rik chokladmousse ;)) och där var ribban satt.. rullade hem på kvällen. I lägenheten som vi övernattade i (vi fick låna deras, som de dessutom fräschat upp snabbt inför vår ankomst!) rådde rena rama hotellstämningen. Rosor på bordet, på toaletten, kylen fullproppad med mat och en stor skål med frukt. Vad kan man mer önska sig?

Lördagen var det kräftskiva på menyn. Först möttes vi på stan för att inhandla lite ost hos den lokala osthandlaren och sedan blev vi bortskämda med lunch hos kusinen. En oväntad kombination som jag med stor skepsism käkade mer än väntat av. Musslor och pommes frites! Tydligen nån belgisk nationalrätt, och jag som inte ens gillar musslor.. MEN med Connys hemlagade aioli o hemgjorda pommes funkade det över förväntan. Det gick en väldig massa aioli för min del men so what.. jag åt musslorna i alla fall! Bara en sån sak.

Kvällens kräftskiva var också en kulinarisk orgasm. Det var bara kräftorna jag kunde skryta med att ha käkat bättre. Havskräftor. Riktiga kräftor ,) Nu var det insjö kräftor men till o med dessa smakade förvånansvärt bra ;) Förutom detta bjöds det på laxpaj, bröd, hemlagad aioli, fårost, hembakt äpplepaj (gudomligt god sådan!) och en väldigt mysig kväll i ett värmeljusupplyst växthus!

Hemresan däremot var mindre rolig. Så jäkla trött... så jag mådde illa. Vi brukar turas om att köra hem, jag o maken, men igår var det han som fick stå för det mesta av körandet (tack för det!). Jag var så trött att jag kände mig sjuk. På riktigt. Magen var inte heller i nån vidare kondition o igår vände den sig ut o in.

Inatt vaknade jag, inte helt oväntat, med en sprängande urinvägsinfektion. Löste detta med två tabletter urilan som hållit den i schack sen dess. Förmodar det blir fler tabletter snart men den tog smärtan snabbt. Kunde inte gå en meter från toa innan jag fick i mig dem.

Magen däremot står tokstill. Ja, på grund av urinvägsinfektionen såklart. Känner inte trycket. Bara smärtan. Inte bra alls,. Jag hoppas det ska ge sig under dagen. Idag är ingen bra dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar