torsdag 22 september 2011

Hemgjord glass, bärmuffins och lilla jag

Har haft en bakmaniadag idag. Nån dag ska man ha det med. YR lovade regn hela dagen, vilket de i och för sig haft helt fel om.. det har varit mer eller mindre sol hela dagen, förutom en sväng nu på eftermiddagen när himlen bestämde sig för att öppna sig över oss. Eller tja, inte över oss men över husen. Jag var ju inne och bakade. Lämpligt nog :)

Varför är man sugen på sötsaker o bakverk när magen känns som den ska sprängas mest hela tiden? Som om att inte en smula får plats. Tydligen spelar det ingen roll. Jag måste ha en fruktansvärt dålig karaktär. Men att baka själv istället för att köpa färdiga sötsaker är i alla fall något snäppet bättre än att åka dit hela vägen? Idag blev det hembakta bärmuffins (doftar otroligt gott!) och hemgjord bärglass. Skall trycka ner detta ikväll, när gubben kommer hem tänkte jag. Fuskat lite såklart och smakat på godsakerna (man måste ju veta vad man serverar så man inte skryter i onödan ;)) och de var faktiskt otroligt goda båda två! Glassen är inte helt klar ännu men smeten smakar verkligen mums. Misslyckas jag med glasskonsistensen kan jag leva med att äta glassmeten istället :)

Men så tillbaks till denna jäsande bulle till mage då.. fy fan! Det sprängvärker mest hela tiden och gaserna vill inte flytta sig nånstans. Annat än runt i tarmen då, men de vägrar definitivt att lämna kroppen. Känner mig som en sprickfärdig padda. :(

Här kommer recept på mina muffins. Prova gärna!
Till ca 8 st stora muffinsar (a la american size)

2 ägg
1 dl sötin
2 msk kokossocker
1 tsk vaniljpulver (svart osötat)
1 tsk bikarbonat
1 burk soyayoghurt med jordgubbssmak
1/2 dl hemgjord eller soyayoghurt
Ca 4 dl dinkelmjöl
1/2 dl rapsolja
Nån deciliter frusna bär, ev mer

Gör så här: 
Vispa ägg, sötin och kokossocker pösigt. Blanda ner mjöl, bikarbonat, vaniljpulver, olja, yoghurtarna och till sist bären. Klicka ut i formar (ca 1/3 fyllda) och grädda i mitten av ugnen ca 20 min (tills de är torra i mitten) på ca 175 grader. Gott!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar