torsdag 29 september 2011

Sömnlösa nätter, tidiga morgonar

Det var inte en rolig kväll igår. Först bestämde sig resulax numero två för att fastna (den första rann bara ut utan att ta med sig något och orsakade en enorm ballongmage istället..) och sedan när det väl satte igång (tog cirka en timme upp o ner..) bestämde den sig för att köra en repeat på morgonens pers till tarmtömning. Det vill säga pumpa, pumpa, pumpa. Låter ju bra om det hade funkat normal, det vill säga om tarmen bara tömt sig som den skulle. Problemet är ju den här jävla invaginationen (ursäkta franskan) som envisas med att dyka upp så fort tarmen skall tömmas, och liksom täpper till utfarten. Tarmen jobbar på för att tömma sig och invaginatet fyller liksom ut mer och mer vilket gör att det bara känns som magen blir större o större och värker ännu mer. Lite kommer igenom emellanåt med vissa trixs, som att pressa armbågen i magen på vissa ställen, ändra ställning och så vidare men när man är halvt avsvimmad är det inte vidare lätt att komma på alla de där sakerna.

Det som borde vara så enkelt, var mans (och kvinnas!) rättighet kan vara så förbannat svårt och smärtsamt. Gå på toa borde vara en självklarhet för oss alla. Tyvärr är det inte alltid så.

Hur som helst. Efter den där pärsen och en mage som värkte som skrutt fick maken ta vovvarna på kvällspromenix. Pallade inte följa med. Mådde aber. Riktigt dåligt. Kvällen blev inte bättre efter att jag försökte lena magen med glass. Dum idé. Glassen ville bara upp i halsen och istället orsakade den ett enormt illamående som jag fick dras med under hela natten. Hemsk natt var det. Sov skitkasst (inte så konstigt) och vaknade vid halv fem för att bara ligga o stirra i taket och må dåligt. Ingen bra start på dagen.

Mammsen ska komma hit och göra mig sällskap innan hon börjar jobba idag, känns gött med lite sällskap! Maken var på sjukan självi morse och kollade upp sin mage (jag vet familjen magproblem!) men det visade sig tack och lov inte vara något allvarligt. Tur det. Räcker med en trasig mage i familjen!!

Har precis käkat frukost nu och magen känns som en spärrballong.. men jag hoppas att en promenad med mamma ska göra susen. Behöver ner o handla, kylen börjar bli tom och det känns ärligt talat inge vidare att ta sig nånstans i det här skicket :-/ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar